• Драконовските мерките за безопасност по време на EuroShop 2020 в

...
•	Драконовските мерките за безопасност по време на EuroShop 2020 в
Коментари Харесай

Как се прави бизнес по време на коронавирус

• Драконовските ограниченията за сигурност по време на EuroShop 2020 в Дюселдорф впечатлиха българските изложители
• Скоро у нас ще има магазини без продавачи!

Българските компании, взели присъединяване на едно от последните огромни обществени събития в Европа преди всеобщата им анулация поради превземащия континента ковид, се завърнаха у нас, възхитени от ограниченията за сигурност, прилагани по време на интернационалното ревю EuroShop 2020. То се организира в края на февруари в Дюселдорф (Германия) и направи показно както на нови, високи технологии, по този начин и на грижите за живота и здравето на участници и гости.
Изложението EuroShop 2020 събра на над 100 000 кв.м. повърхност повече от 2500 изложители от 60 страни и над 110 000 гости. Сред тях бяха и две български компании - „ Онлайн съзрвисиз " (в качеството си на разработчик на софтуерен артикул I-Cash) и „ ZIT International Ltd. ". Страхът от заболяването витаеше в салоните, само че уредниците направиха и невъзможното, с цел да го изтрият от мислите на гостите и участниците на панаира. Бяха взети всички нужни хигиенични ограничения, с цел да бъде подсигурена сигурността на посетителите. Организаторите бяха в директен контакт със здравните управляващи през цялата седмица на медународното ревю, споделят участвали. Екипи от медицинските центрове, както и такива от изложбения център в Дюселдорф, са следили всекидневно информацията по отношение на ковид, с цел да бъде предоставена най-хубавата грижа при потребност.



По време на ревюто гостите имаха достъп до дезинфектанти във всички съществени пространства, а почистването на повърхностите (врати, асансьори, стълбища, ескалатори) се осъществяваше през няколко минути. Засилени ограничения се следиха и в града-домакин на EuroShop 2020. В градския превоз и във влаковете екипи непрестаннно почистваха постоянно докосваните повърхности, разкриват участници в EuroShop 2020. „ Организаторите бяха взели всички нужни ограничения за предварителна защита на разпространяване на вируса. Китайските компании пък стратегически изпратиха на ревюто хора от европейските си офиси, с цел да не всяват непотребен стрес и суматоха ", описват възхитени българските участници, които се прибраха у нас живи и здрави.

Българското наличие в Дюселдорф

Търговският панаир EuroShop 2020 дава опция на хиляди изложители от целия свят да показват своите бизнес решения и разработки. Българските компании „ Онлайн сървисиз " и „ ZIT International Ltd. " също бяха измежду участниците в ревюто. Те показаха в Дюселдорф онлайн основания програмен продукт за ръководство на продажбите I-Cash и касовите апарати ZIT. И не без горделивост загатнаха, че създават план за „ интелигентен магазин ". „ В подготвеност сме да пуснем в употреба пробно на българския пазар магазини от вида „ селф сървис ". Следващата стъпка ще са и роботи-магазинери ", хвърли бомба представител на компаниите.
Възможността за самостоятелната организация на комерсиалния развой от няколко години вълнува бизнесмени от целия свят и този интерес докара до към този момент осъществени планове на компании като „ Toshiba " на китайския пазар.



Този новаторски метод на извършване на покупки навлиза все по-активно в страните по света и е една добра опция на обичайното обслужване, защото разрешава на клиентите да обработват поръчките си независимо.
Как работи „ Self services " в хипермаркетите? След като клиентите са сложили продуктите в кошницата си, те собственоръчно маркират баркодовете на избраните за задачата места. Продуктите, чието тегло би трябвало да бъде претеглено, се мерят от клиента. Маркираната към този момент стока се слага в зоната за пакетиране. Теглото на продуктите се ревизира по отношение на авансово заложена информация, с цел да се подсигурява, че поръчката е направена правилно. Ако няма разминавания в количествата, клиентът заплаща в брой или с карта. Целият развой се следи от камери в действително време, като се проучва своевреммено, и подава информация към софтуера, която в допълнение спомага контрола над целия развой.
Скорошни проучвания демонстрират, че този способ на обслужване удовлетворява освен шефовете на огромните вериги, само че и голям % от потребителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР