Булгаргаз носи отговорност за неизгодния договор с Боташ. Това заяви

...
Булгаргаз носи отговорност за неизгодния договор с Боташ. Това заяви
Коментари Харесай

Рибарски: Видно е, че България губи от договора с Боташ

" Булгаргаз " носи отговорност за неизгодния контракт с " Боташ ". Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

Това е един 13-годишен контракт, от който се вижда, че България губи. Тя не употребява потенциалите, които са контрактувани. Договорени са извънредно огромни потенциали, повече от физически вероятното, което можем да разтоварим в турски води, съобщи Рибарски.

" Предоговарянията започнаха и министър Румен Радев стартира диалози за предоговаряне с турската страна. Основата е, че този контракт е извънредно преференциален за турската страна. От съвсем 1, 8 милиарда куб. м, от които в действителност можем да доставим към 1,3 милиарда 2023 година се вижда, че доставяме транспортен съд и половина. А 1,3 милиарда се равняват на към 14 кораба ", сподели Радослав Рибарски.

Депутатът акцентира, че " Булгаргаз " има оперативна автономия.

" В енергийна комисия сме изслушвали Деница Златева, аз персонално съм я питал по кое време имат намерение да разгласят търгове, тъй като втечненият газ се търгува по дълготрайни контракти. Тогава отговорът беше, че те възнамеряват няколко търга на тримесечие, шестмесечие и при започване на 2023 година те възнамеряваха да разгласят 10-годишен търг за доставка на полутечен газ. Това не се случва. " Булгаргаз " и Деница Златева би трябвало да обяснят ", добави Рибарски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР