Булгаргаз ЕАД уведомява, че прогнозната цена на природния газ за

...
Булгаргаз ЕАД уведомява, че прогнозната цена на природния газ за
Коментари Харесай

Булгаргаз прогнозира 4,98% по-висока цена на газа за началото на 2019 година

" Булгаргаз " ЕАД уведомява, че прогнозната цена на природния газ за І-во трим. на 2019 година е 45,44 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

В съпоставяне с одобрената за ІV-то трим. на 2018 година цена (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), прогнозната цена за І-во трим. на 2019 година е по-висока с 2,15 лева./MWh или 4,98%.

Увеличението се дължи на по-високите доставни цени на природния газ от импорт, както и на по-високия курс на щатския $ по отношение на лв..

Прогнозната цена на природния газ регистрира въздействието на ценообразуващите фактори към 8 ноември 2018 година и не е дефинитивна.

Окончателното предложение на " Булгаргаз " ЕАД за одобряване цената на природния газ за І-во трим. на 2019 година ще бъде импортирано в КЕВР на 11 декември.

В сходство с условията на чл.36а от Закона за енергетиката, " Булгаргаз " ЕАД, дъщерно сдружение на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД, в едномесечен период преди подаване в КЕВР на заявката за изменение на настоящите цени за всяко тримесечие, следва да го оповести в средствата за всеобща информация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР