Булгаргаз ЕАД уведоми официално клиентите си, че окончателно предложената цена,

...
Булгаргаз ЕАД уведоми официално клиентите си, че окончателно предложената цена,
Коментари Харесай

Булгаргаз, окончателно: Цената на газа за юли да бъде 186,47 лева за мегаватчас

" Булгаргаз " ЕАД уведоми публично клиентите си, че дефинитивно препоръчаната цена, по която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила за месец юли 2022 година, е в размер на 186,47 лв. за мегаватчас (MWh) или 95,34 евро за MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка (без данък и ДДС).

Това оповестява държавната газова компания, потвърждавайки по този метод вчерашната информация, която даде изпълнителният шеф на газовата компания Людмил Йоцов пред парламентарната комисия, проверяваща дейностите на " Булгаргаз " след прекъсването на доставките от Русия, съобщи БНР.

Така цента на синьото гориво през юли ще бъде с 32% по-висока от тази през предходния месец, когато цената беше 141,36 лв. за мегаватчас, без такси и данъци.

Междувременно фючърсите на нидерландския газов хъб не престават да нарастват и в края на търговия в четвъртък, нараствайки в границите на деня с над 8% към 185 евро за мегаватчас, като даже доближиха за малко до нов 4-месечен връх към 187,26 евро за MWh - най-високо равнище от 9-и март насам.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР