БулфотоВажна информация за работещите за чуждестранни фирми българи.Хората, които заради

...
БулфотоВажна информация за работещите за чуждестранни фирми българи.Хората, които заради
Коментари Харесай

Всички българи работили от България за чуждестранен работодател трябва да подадат декларация

Булфото

Важна информация за работещите за задгранични компании българи.

Хората, които поради пандемията от Covid-19 са работили повече от половин година от вкъщи си в България за задграничен шеф през 2020г., би трябвало да подадат данъчна декларация, подсети представителят на Националната организация за приходите (НАП) Росен Бъчваров в ефира на БНР. 

Крайният период, в който всички физически лица, задължени да подадат данъчна декларация за миналогодишните си приходи, би трябвало да го създадат, е 5 май. Дотогава би трябвало да платят и налога за довнасяне, в случай че имат подобен. От приходната организация поучават да не чакаме последния миг.

„ Работещите за задгранични работодатели, които са обитавали в България повече от 6 месеца, повече от 183 дни се трансформират в хора, задължени да платят данъчната си декларация, без значение, че така наречен по Данъчния закон Център на виталните ползи, може да не е тук “, обясни Бъчваров.

По думите му поради пандемията доста българи, работещи в чужбина, са се прибрали в страната, като са работели отдалечено за своите компании. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР