БулфотоПравилото за карантина при контакт със заразен няма да важи

...
БулфотоПравилото за карантина при контакт със заразен няма да важи
Коментари Харесай

Готвят промяна: Карантината няма да важи за всички длъжности в България, защото така обществото може да спре да функционира напълно

Булфото

Правилото за карантина при контакт със инфектиран няма да важи за всички длъжности в България, тъй като по този начин има риск съвсем всички да бъдат затворени и да няма по какъв начин да действа обществото въобще.

Заради случаите с анулираните карантини на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов ще се наложи заповедта за слагане под наложителна изолираност при контакт със инфектиран с ковид да бъде изменена.

Това стана ясно от думите на основния хигиеничен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев пред " Свободна Европа ". Той самият също е под карантина поради контактите си с премиера, който е с COVID-19.

От Министерството на здравеопазването са безапелационни, че негативният резултат от PCR тест регистрира единствено моментното положение на лицето, без обаче да е съображение за прекратяване на карантината или понижаване на нейния период.

Това удостовери и доцент Кунчев. Според него обаче заповедта би трябвало да се уточни, като в нея бъдат разказани длъжности, които са изключения, за които ще е допустимо изолацията да бъде анулирана.

Очевидно е, че не можем да затворим страната, а в случай че карантинираме всички управници, на процедура ще се случи тъкмо това, акцентира специалистът. Той разясни, че затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е допустимо след два негативни теста, направени през два дни, карантината да бъде свалена.

" Представете си, че затворим цялото здравно министерство, тъй като министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата? ", стимулира се доцент Кунчев.

Според него сходен метод е логически, само че защото заповедта е написана без изключения, на процедура сега тя се нарушава и по този начин " хората се нервират ".

По негови думи, с цел да няма такова дразнение, би трябвало ясно да бъде разказано при какви длъжности и в какви обстановки тази заповед може да бъде отменяна.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР