БулфотоАко няма някакъв таен сценарий Слави Трифонов с предложеното правителство

...
БулфотоАко няма някакъв таен сценарий Слави Трифонов с предложеното правителство
Коментари Харесай

Политолог: Слави рязко скъса линията с Радев

Булфото

Ако няма някакъв скришен сюжет Слави Трифонов с препоръчаното държавно управление напрактика скъса линията с президента Радев, както и с Демократична България и ИМВ. 

Избирателят остана подценен. трети избори за парламент биха били доста рисков фактор освен това фрагментирано общество, разяснява той

„ Усеща се опит за замяна на протестните претенции и то от политическото посланичество на хора, които бяха на улиците. Протестът имаше две съществени претенции. Той не изиска хора от чужбина с четири езика или остарели фрагменти на Национална движение „Симеон Втори". Той изиска оставка на Борисов и оставка на Гешев “, съобщи пред БНР политологът Теодор Славев.

„ Диалогът сред политическите партии е много усложнен. Това се случва на фона на ниската изборна интензивност и електорална отмалялост. Хората усещат, че политиците не желаят да ги включват в някакви форми на диспути, че ги подценяват. Избирателят остана подценен. В този смисъл трети избори за парламент, четвърти за годината, биха били доста рисков фактор освен това фрагментирано общество “, разяснява политологът.

„ Първият сюжет е да мине държавното управление на „ ИТН “ и това наподобява допустимо, счита Теодор Славев.

По думите му „ Борисов избира Радулов за вътрешен министър, в сравнение с Рашков “ и по-скоро би подкрепил каквато и да е форма на държавно управление, в сравнение с да задържи служебното.

„ Това може да стане не с директно гласоподаване „ за “. Може да стане с невлизане в зала, понижаване на кворума. Няма да се изненадам други групи да поддържат – Движение за права и свободи, няма да се изненадам част от групата на ИМВ също да поддържат “, предвижда той.

Вторият вид, съгласно Славев, е да се предложи нов кабинет с мандатоносител и посредник сред партиите трета политическа мощ, която и да е тя.

„ Тук може би на Българска социалистическа партия ще й е по-трудно да сформира, в сравнение с „ Демократична България “, само че в случай че проявят и двете някаква просвета, би могло да се получи и там към този момент ще има идеологически диалог. По Конституция първо ще би трябвало да тестваме първия вид – държавното управление на Трифонов “, споделя Теодор Славев.

Той е на мнение, че водачът на Има Такъв Народ много внезапно е скъсал с линията на Радев, показана в политиките на служебното държавно управление.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР