Бул. Васил Априлов все още е затворен в участъка между

...
Бул. Васил Априлов все още е затворен в участъка между
Коментари Харесай

Колите лавират между багерите на Васил Априлов

Бул. „ Васил Априлов ” към момента е затворен в сектора сред бул. „ Шести септември ” и „ Войнишка популярност ”, въпреки че по новия асфалт към този момент потеглиха коли. Нетърпеливите водачи, научили, че ремонтът е на финала, се шмугват през тясното пространство между  загражденията от кръстовището с бул. „ Шести септември ” и карат, лавирайки сред строителните машини право към  Пещерско шосе и " Гладстон ".

На стотина метра обаче са принудени да създадат кръгом. Форсират ядосано и въртят кормилото в противоположна посока, тъй като пътното платно до пресечката с ул. „ Войнишка популярност ” е заградено с палети. Изход към Пещерско шосе няма. Строителите се пробват да се барикадират на булеварда, с цел да не ги сгази някоя кола, до момента в който редят тротоарни плочки.

Още малко самообладание, нали кметът сподели, че пътят ще бъде отворен за 3 март, подмятат служащите, загърнати с якета и качулки. През целия ден вали, само че от сутринта, на инат на дъжда, на бул. „ Васил Априлов ” има минимум 30 строители. Новият асфалт лъщи на дъжда като преди малко разлят катран.

Затворен е и достъпът за коли към  ул. „ Ген. Данаил Николаев ”. На кръстовището обаче е инсталирана чисто нова светофарна уредба, каквато към този момент мига и на пресечката с бул. „ Свобода ”. Строителите описват, че светофарите са поставени в почивните дни, които за тях отново са работни. Офанзивата е, с цел да се пусне по-бързо придвижването на основния бул..

На всички дребни улички, които пресичат тази част на " Васил Априлов ", към този момент няма заграждения и се минава с кола, с изключение  на " Ген. Д. Николаев " и " Войнишка популярност ". Тротоарите от  страна на Бунарджика напълно са приключени. Отсреща има да създадат няколко метра пешеходна настилка. Реконструкцията на този втори сектор с дължина близо 700 метра коства 2,8 млн. лв. и стартира през ноември.

Дъждът не пречи и на майсторите, разкопали ул. „ Отец Паисий ”. На Коматевско шосе пък, също в дъжда, неколцина редят павета тъкмо пред входа в основната постройка на стадиона. По план на това място е завършено малко площадно пространство от павета в три цвята - тъмносиви, червени и светлосиви.

Според хората, които живеят в квартала и всеки ден, откогато през юли 2016 година е почнала историческата реорганизация, дюлгерите оставят прекомерно огромно разстояние сред каменните блокчета. Така ни е подредено, като ги засипем с пръстта, ще бъде хубаво, отхвърлят обаче служащите.

На Коматевско шосе към момента не е положен финален слой асфалт. Тротоарите също са  с асфалтова настилка, само че ги има единствено от източната страна. Отсреща са направени отчасти - от бул. „ Ал. Стамболийски ” до портала на „ Филкаб ”. Оттам до Коматево пешеходците и велосипедисти карат по трошляк, заобикаляйки шахтите, на които към момента не са поставени капаци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР