Бул. България само с едно платно и две ленти, затворено

...
Бул. България само с едно платно и две ленти, затворено
Коментари Харесай

Край на ремонтите в столицата за 15 септември


Бул. „ България ” единствено с едно платно и две ленти, затворено кръстовище на Софийския университет, отчасти затворен бул. „ Пенчо Славейков ” – това ще са единствено дребна част от проблематичните места за придвижващите се в София през идващите седмици. Ремонтите в столицата не престават с цялостна мощ, като задачата е огромната част от реконструкциите да приключат до 15 септември. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по превоза на София Евгени Крусев в студиото на бТВ.

Той уточни, че още в събота една от основните трамвайни линии – номер 7, ще възвърне придвижването си до жк. „ Борово ”, само че също така от началото на новата седмица живеещите по маршрута й ще е по-разумно да вървят до центъра точно с градския превоз, а не с колите си – ще се преасфалтира бул. „ България ” сред булевардите „ Иван Гешов ” и „ Гоце Делчев ” в платното в посока „ Бояна ”.

„ Нашите разбори демонстрираха, че там може да се работи само през август ”, уточни Крусев. По думите му плановете са за към 20 дни работата да бъде завършена и да се реши дали ще има време и за платното в посока центъра. При всяко състояние всевъзможни поправки по булеварда би трябвало да приключат до 9 септември.

Тази събота и неделя за преасфалтиране се затваря кръстовището при Ректората на СУ. Фирмата ще работи непрекъснато, като задачата е първият тролей в понеделник в 4:30 часа да мине по новия асфалт. Междувременно ремонтът на бул. „ Васил Левски ” продължава в посока паметника на Апостола. Срокът за довеждане докрай на дейностите е 15 септември.

Отново дотогава ще се работи сред 22 СУ и бул. „ Прага ” по бул „ Пенчо Славейков ".

До края на август първите стадии от огромния ремонт на ул „ Граф Игнатиев ” и пл. „ Славейков ” би трябвало да приключат, само че планът ще е изцяло завършен до края на октомври.

Зам.-кметът не приема рецензиите, че новата билет система за градския превоз е прекомерно скъпа. По думите му е била определена най-евтината оферта, като в 73-те млн. лева влизат 10-годишната поддръжка на 15 000 устройства и създаване на видеонаблюдение, което обгръща безусловно всички возила.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР