Букурещ. Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че директивите на ЕС

...
Букурещ. Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че директивите на ЕС
Коментари Харесай

Reuters: Румънският президент смята, че директивите на ЕС относно работниците трябва да бъдат подобрени

Букурещ. Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че директивите на Европейски Съюз по отношение на „ изпратените служащи “ би трябвало да бъдат усъвършенствани и изяснени, съобщи Reuters.
„ От една страна има неодобрение във Франция по отношение на недекларираните служащи, въпреки това има мнозина в Източна Европа, в Румъния, които желаят да работят във Франция, Германия и Испания “, съобщи Йоханис по време на конференция в Букурещ с френския си сътрудник Еманюел Макрон. „ Директивите би трябвало да бъдат изяснени и усъвършенствани “, добави той.
Европейски Съюз се пробва да позволи разликите сред западните и източните страни членки по отношение на разпоредбите по какъв начин фирмите в страните с по-ниски заплати да изпращат служащи на други места.
Макрон съобщи, че ще промени системата, съгласно която „ изпратените служащи “ могат да бъдат пращани в други страни от Европейски Съюз по контракти, които би трябвало да подсигуряват, че минимални заплати от страната правоприемник, само че съгласно която налозите и осигуровките би трябвало да бъдат изплащани от държавата-родина.
„ Важно е да се избегнат безполезни опростявания в тази сфера “, уточни Йоханис. Той добави, че е нужна по-нататъшна интеграция на обществените системи за всички страни-членки на Европейски Съюз. Той също по този начин съобщи, че желанието на Румъния да се причисли към Шенген остава непроменено.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР