Буенос Айрес. Срещата на върха на Г-20 приключи в събота

...
Буенос Айрес. Срещата на върха на Г-20 приключи в събота
Коментари Харесай

ТАСС: Лидерите на Г-20 са излезли с общо съвместно изявление

Буенос Айрес. Срещата на върха на Г-20 завърши в събота с приемането на взаимно изказване., предава TACC . Възможността за координиране на окончателния документ беше под въпрос до последния миг. Срещата на върха обаче ще бъде запомнена, евентуално не толкоз с общи договорености, колкото с голям брой двустранни срещи, които се организираха в Буенос Айрес.
Страните от Г-20 се договориха, че системата за интернационална търговия и Световната комерсиална организация би трябвало да бъдат усъвършенствани. Според участниците в срещата актуалната система " не взема решение дилемите, които са й предоставени ". Лидерите ще обсъдят нужните промени на идващото съвещание, което ще се организира в Япония през 2019 година.
Съвместното изказване резервира разделянето на позициите на Съединените щати и останалите страни от Г-20 във връзка с климата. Съединените щати потвърдиха желанието си да се отдръпват от Парижкото съглашение. В същото време всички страни от Г-20 са декларирали своя ангажимент към развиването на чиста сила.
Г-20 също утвърди проект за деяние против корупцията за идващите три години. Освен това водачите на страните от Г-20 приканиха за потребление на интернет за терористични цели и означиха смисъла на взаимните дейности за унищожаване на аргументите, които принуждават хората да бягат от своите страни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР