Буенос Айрес. Отворен микрофон е уловил неформален разговор между Макрон

...
Буенос Айрес. Отворен микрофон е уловил неформален разговор между Макрон
Коментари Харесай

The Guardian: Г 20: `Уплашен съм`, казал Макрон на саудитския принц преди началото на срещата

Буенос Айрес. Отворен микрофон е уловил неофициален диалог сред Макрон и саудитския престолонаследник, подозиран, че е поръчал убийството на Хашоги, преди началото на Г20, написа вестник The Guardian .
Саудитският престолонаследник Мохаммед бин Салман, обвинен, че е гарант на убийството на дисидента публицист Джамал Хашоги, и упрекнат във военни закононарушения в йеменския спор, успокоил френския президент Еманюел Макрон с думите „ Не се безпокойте “ на срещата на Г20 в Буенос Айрес.
Двамата са имали неофициален диалог, изправени близо един до различен и явно неразбирайки, че той се записва.
Вестникът е направил разбор на много неразбираем запис на диалога: Макрон отговирл на уверението на принца с думите „ Не се трежова. Аз съм угрижен … Казах ви. ”
“Да, казахте ми, ” отвърнал принцът. “Благодаря ви доста. ”
“Никога не ме чувате, ” Макрон споделил.
“Не, слушам ви, несъмнено, ” дал отговор принц Мохаммед, облечен в бели плебеи и усмихвайки се необятно откакто явно е схванал, че камера го снима.
“Защото ви споделих. Това е по-важно за вас, ” споделя Макрон и раздава нищожна усмивка преди да се отдалечи от камерата и да продължи да приказва с принца.
След това Макрон споделя нещо, което не се схваща, на което саудитският водач дава отговор: “Няма проблем. Мога да се оправя с това. ”
След още един сегмент от диалога им, който не може да се едшифрира, се чуа гласът на Макрон: “Аз съм човек, който държи на думата си. ”
Не е ясно какъв е предметът на този раздробен диалог, само че убийството на Хашоги и заплахата от всеобщ апетит в Йемен покриват с тежка сянка наличието на саудитския принц на срещата на 20-те най-големи стопански системи.
От Елисейския замък са декларирали, че двамата са разменили за пет минути по няколко думи апропо. При този диалог Макрон е отправил напълно „ изрично обръщение “ на принца за убийството и за нуждата да се откри политическо решение на обстановката в Йемен.
Решението на саудитския принц да взе участие на срещата на Г20 съставлява калкулиран риск, защото е било ясно авансово, че международните водачи ще го жигосат. Това е част от разбора в съботния брой на The Guardian.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР