БУБА баскетбол спечели втори трофей при мъжете този сезон. Тимът

...
БУБА баскетбол спечели втори трофей при мъжете този сезон. Тимът
Коментари Харесай

БУБА баскетбол триумфира с купата, ИУ-Варна остана втори

" БУБА баскетбол " завоюва втори трофей при мъжете този сезон. Тимът победи в шампионата Купа БФБ в зала „ Универсиада “ след победа с 93-67 против Икономически университет Варна във финалния мач, оповестява BGbasket.com. Победата на първенеца от шампионата на А група беше безапелационна и той потвърди превъзходството си във втората дивизия. Варненци пък си потеглиха с втори трофей за второ място от този сезон.

" БУБА " стартира мача със ужасно движение в нахлуване и бързо натрупа точков актив. Варненци съумяха да отвръщат единствено в първите минути, само че в края на първата част успеваемостта на БУБА се подвигна и разликата бързо стана 13 точки. Играчите на Мануел Марков продължиха да управляват мача до почивката и усилиха разликата още за 53-36.

След подновяването на играта Иван Алипиев и Александър Милов продължиха да санкционират противника и разликата бързо скочи над 20 точки, като БУБА продължаваше да поддържа високото движение. След 30 минути резултатът към този момент беше 79-53.

При шест минути и половина преди края на срещата Андрей Иванов получи травма на ръката, само че в този миг се оказа, че в залата няма дежурен доктор и мачът бе пресечен. Играта бе спряна за към 10 минути, след което играта бе възобновена. Оказа се, че уредниците – столичните клубове БУБА и Атлетик не знаят за неналичието на доктор, а той си е тръгнал на почивката на финалния мач.

До края темпото спадна, а откакто изходът към този момент беше явен, тимовете доиграха умерено мача.

Иван Алипиев получи трофея за MVP на шампионата, откакто изигра отличен мач за спечелилите. Той приключи с 28 точки, 11 битки и 5 асистенции. Александър Милов добави 27 точки и 7 битки. За ИУ Андрей Иванов означи 18 точки и хвана 6 битки, а с 14 плюс 4 се включи Кристиян Кръстев.

Петко Делев, треньор на ИУ-Варна:
" Изобщо не влязохме с настроението, че би трябвало да има борба, когато играеш край. Това се отрази на играта ни в отбрана, а успеваемостта на Алипиев и Милов ни разконцентрира, получи се някакъв стрес в тима. Трябва да отдадем заслуженото на момчетата на БУБА баскетбол, които просто направиха необикновен мач, изключително Милов и Алипиев. И като тим заслужаваха повече купата.

Доволни сме от сезона с два сребърни медала, макар че всеки желае да е първи. Този сезон БУБА справедливо е преди всичко и в двете класирания. " /bgbasket.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР