БтвТова е историята на четири биологични братчета и сестричета, които

...
БтвТова е историята на четири биологични братчета и сестричета, които
Коментари Харесай

Американско семейство се отказа от четири българчета седмица след като ги осинови

Бтв

Това е историята на четири биологични братчета и сестричета, които съвсем станаха американци.

Те са две момчета и две девойки на възраст сред 9 и 14 години. Израснали са в дом за изоставени деца. Преди няколко месеца схващат, че ще бъдат осиновени… и то от американци.

Новите им майка и баща са Кристина и Джоузеф от Съединените щати.  Изглеждат съвършени родители  – неотдавна сключили брак, с положителни специалности и голямо предпочитание да осиновят четирите деца.

Децата сменят семейството си и дружно с новите си родители заживяват в апартамент в София, до момента в който се опознаят и заминат за Съединени американски щати. Според съседите децата са ги наричали „ майко и баща “.

Седмица по-късно събитията претърпяват поврат. Американците си потеглят сами. Вече не желаят да вземат децата със себе си , а от институциите се питат за какво.

За интернационалните осиновявания дава отговор Министерството на правораздаването. От там настояват, че осиновяването е осъществено по реда за специфичните ограничения за осиновяване на деца, които се ползват за огромни групи от братя и сестри и деца на по-голяма възраст.

Когато са си тръгвали, съпрузите са съобщи, че  не могат да се оправят .

„ Вероятно и държанието на децата е предизвикало страха на фамилията, само че децата са деца, те имат потребност от поддръжка доста по-голяма от фамилията в този развой “, разяснява Милена Първанова от Министерството на правораздаването.

Сега децата са  настанени в спешен център.

„ Това е индикация, че тези хора  не са имали съществени планове , тъй като никой човек, когато срещне компликация при решение, което е взел, не се отхвърля. Най-малкото от деца “, споделя Мая Тинчева от Държавната организация за протекция на детето.

Екипът ни опита да се свърже с осиновителите в обществените мрежи, но  те ни блокираха .

А съгласно закона осиновителите имат право да се откажат „ при съществуване на други условия, които надълбоко разстройват връзките сред осиновителя и осиновения “. 

Но от морална позиция децата стока, която можеш да върнеш, ли са?

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР