bTV Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна

...
bTV
Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна
Коментари Харесай

Доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

bTV Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на подмяна на съветския жител Герман Костин, упрекнат в убийството на 5-годишния Никита. Тялото на момчето беше открито в куфар.

На 8 февруари 2015 година под претекст, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му Анна Леонтиева в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, само че се върнали единствено Костин и дребният Никита.

Тялото на майката беше открито разчленено в резерват " Перла " близо месец по-късно. Трупът на детето бе намерено от инцидентни жители.

ДНК на Костин беше открита на кърпата, с която е бил увит Никита. Според прокуратурата по този начин безусловно изрично е била потвърдена неговата виновност. Детето е било задушено.

Другото главно доказателство са видео фрагменти от камери по пътя от София до Пасарел – съгласно прокуратурата ясно проличава маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел посредством клетката на мобилния си телефон.

Малкият Никита е погубен сред 8 и 10 февруари 2015 година, а куфарът с тялото му е прокиснал повече от месец край езерото в Пасарел.

Присъдата на обвинения е пожизнен затвор без право на подмяна и предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР