БТВ Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в

...
БТВ
Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в
Коментари Харесай

100 лева допълнително за учителите, които участват в тестването на децата

 БТВ Ще има в допълнение трудово заплащане за учителите, които вземат участие в тестването на децата. В момента се договаря такова заплащане. Това заяви пред БНР Юлиян Петров, ръководител на профсъюз " Образование “ към КТ " Подкрепа “.

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лв. месечно. Чака се отговор от просветното министерство и работодателски организации.

Огромна част от учениците ще си останат у дома, тъй като не са били чути българските учители и българските шефове, които са дали скъпи препоръки на двамата министри – на образованието и опазването на здравето, разяснява Юлиян Петров.  

" Те някак прибързаха. Не желая да мисля, че става въпрос за някакви политически решения – да покажем преди изборите, че сме влезнали в учебно заведение, тъй като надалеч не е по този начин и е по доста неприятен логаритъм, който лишава доста възпитаници от достъпа до постоянно обучение, най-много в начален стадий. Разумно беше когато всички сме подготвени, тогава да стартираме, а не да започваме на парче “, акцентира той.

Според Петров по-логично щеше да бъде дребните възпитаници да се върнат в клас от вторник идната седмица след изборите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР