бТВ Романът Рекет“ е най-новата книга на пловдивския журналист, писател и

...
бТВ
Романът Рекет“ е най-новата книга на пловдивския журналист, писател и
Коментари Харесай

Журналист предсказал бягството на Васил Божков

 бТВ Романът " Рекет “ е най-новата книга на пловдивския публицист, публицист и блогър Евгений Тодоров.  Авторът показа, че е почнал романа преди 15 години:     

" Рекетът е основна част от нашия преход - избран напън, закани за придобиване на някакви средства или услуги. Много е писано за рекета. В книгата съм се опитал да бъде малко по-различно, рекетьорите са положителните – нещо като отмъстители, като хайдути или като Вилхелм Тел. До огромна степен, в действителност, има познати облици от разнообразни елементи на прехода. Опитвал съм се хем нещо да припомня за познатите облици, хем да не бъде безусловно повтаряне “.

Сега живеем в постпреход, който не се знае докога ще продължи, добави Тодоров.

" Основната линия под интригата, която построява романът, е в това, че доста хора не си откриха място. Това е по-скоро разказ не за олигарсите, що се касае за ощетените от прехода ".

В романа е предсказано бягството на Васил Божков със аероплан:

" Само че, в случай че беше чел романа, нямаше да бяга към Дубай и близките емирства. Героят отива в Африка - малко по-далеч. В Дубай е доста обитаемо към този момент с българи “, загатва Тодоров пред БНР.

Книгата има " доста неприятен край “, споделя създателят. След известна вяра за пренареждане на пластовете, статуквото се завръща.

" Дано да не позная “, заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР