bTV РИОСВ-Бургас извърши проверка на сигнал за строителство на къмпинг Градина“

...
bTV
РИОСВ-Бургас извърши проверка на сигнал за строителство на къмпинг Градина“
Коментари Харесай

От РИОСВ провериха сигнал за строителство на Градина, казаха какво ще изникне там

bTV РИОСВ-Бургас извърши инспекция на сигнал за строителство на къмпинг " Градина “ в землището на Созопол, получен късно през вчерашния ден в инспекцията. По време на инспекцията се откри, че строителството визира частни парцели с извършени процедури по екологичното законодателство.

Строителният обект не е обозначен, само че по местоположението му излиза наяве, че се касае за в съгласие скоро капиталово предложение за създаване на ресторант, бар, магазини, обслужваща улица и паркинг в частен парцел на повърхност от 5,5 дка.

Имотът попада в рамките на предпазена зона " Бакърлъка “ – предпазена зона за запазване на дивите птици, и граничи със предпазена зона " Плаж Градина – Златна рибка “ – за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. РИОСВ-Бургас е провела процедура по реда на член 31 от Закона за биологичното многообразие, посредством изтънчен отчет за оценка на съвместимостта на капиталовото предложение с предмета и задачите на запазване на предпазените зони. Процедурата е завършила с решение №БС-2-ОС/14.03.2018г., с което капиталовото предложение е в съгласие.

Решението не е обжалвано в законоустановения период и е влезнало в действие. Имотът, предмет на капиталовото предложение, попада в устройствена зона за курорт и допълващи действия според Общ устройствен план на Община Созопол, който е минал през екологична оценка в Министерство на околната среда и водите.

По отношение на строителството и спазването на Закон за устройство на територията, Регионална инспекция за опазване на околната среда ще сезира способените органи – Община Созопол и РДНСК Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР