bTV Протести срещу насилието над жени у нас бяха организирани тази

...
bTV
Протести срещу насилието над жени у нас бяха организирани тази
Коментари Харесай

Десетки казаха Стига! на насилието над жени

bTV Протести против насилието над дами у нас бяха проведени довечера в София и Варна с искане за действителни ограничения против експанзията. Затворен беше Орлов мост.

Дойдоха и околните на дребната Никол и майка й Дарина, които бяха убити от бащата на детето след месеци тормоз преди няколко седмици.

Освен у нас, българи зад граница се събраха и пред задачите ни в Лондон, Берлин, Букурещ, Прага и други

От началото на годината в България близо 30 дами са били убити от сътрудниците си.

Българският фонд за дамите сложи 10 претенции към управляващите: ангажимент за осъществяване на изследвания за аргументите и размера на казуса с насилието над дами и домашното принуждение в България; основаване на обща база данни в Министерство на вътрешните работи за жертви и извършители; въвеждане на просветителни стратегии за превенция; криминализиране на всички форми на принуждение, учредено на пола; профилирани образования за психолози, служители на реда, обществени и медицински работници; основаване на мрежа от спешни центрове за настаняване на потърпевшите от насилие; стратегии за работа с извършителите; основаване на Национален съвет за битка с насилието към Министерски съвет.

Според сдружението съществува " безусловно недоумение за размерите, аргументите и последствията от насилието на дами " измежду държавното управление и народните представители, като дефинират законопроекта на ГЕРБ против домашното принуждение като " несъмнено необходим, само че изцяло ненужен, в случай че не е част от необятна рамка за превъзмогване на домашното принуждение ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР