bTV Протестът на служителите на Мини Марица – изток пред енергийното

...
bTV
Протестът на служителите на Мини Марица – изток пред енергийното
Коментари Харесай

Сблъсък между демонстранти и полицаи на миньорския протест

bTV Протестът на чиновниците на " Мини Марица – изток " пред енергийното министерство мощно освирка отрасловия министър Теменужка Петкова, откакто тя излезе, с цел да разяснява пред медиите защо се е схванала със синдикатите, само че не приказва пред недоволните. Стигна се и до къс конфликт сред стачкуващи и служители на реда.

Хората желаят увеличение на цената на въглищата с претекста, че заплатите им са " замразени " от години, а имат потребност и от по-модерна техника.

" Искам единствено да отбележа, че мините са на позитивен финансов резултат – 7 млн. лв.. Увеличени са приходите им по отношение на 2016 година с 56 млн. лв.. Колегите получават постоянно своите трудови хонорари, своите обществени добавки. Климатът е добър ", разяснява тя.

Министърът означи, че нарастване на цената на въглищата ще се отрази неподходящо на централите от Маришкия басейн. Петкова въпреки всичко съобщи, че ще посети през идната седмица мините, с цел да се запознае с действителната обстановка там.

" Това, което казахме на министъра, беше, че тя най-вероятно не получава по веригата вярна информация за това, което става в " Марица-изток " – водят я на панорамата да гледа лъскавите хубави багери и почти до там й се изчерпва визията за това, което става в " Марица-изток ", сподели Димитър Манолов от КТ " Подкрепа ".

Междувременно един от миньорите се опита да остави чувал с въглища пред министерството, само че беше спрян от полицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР