бТВ Лидерите на новата политическа формация Продължаваме промяната - Кирил Петков

...
бТВ
Лидерите на новата политическа формация Продължаваме промяната - Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев обявиха 5 условия за споразумение

 бТВ Лидерите на новата политическа групировка " Продължаваме промяната " - Кирил Петков и Асен Василев, оповестиха 5 условия за сключване на съглашение за стабилно парламентарно болшинство и държавно управление след изборите. 

След като през вчерашния ден бяха в Пловдив, през днешния ден някогашните служебни министри на стопанската система и финансите отидоха в Стара Загора, където те още веднъж обявиха, че тяхната цел е в идващия парламент да имат 121 депутата, като подчертаха, че желаят кабинет, който да работи цялостен мандат от 4 години.

" Идеята е, че с цел да се сформира държавно управление, с цел да не изпаднем в това, което се случи в 46-ото Народно събрание, имаме няколко правилото. Първото е да не се усилват налозите, само че да си ги събираме всичките налози. Вторият принцип е да се спрат всички течове в страната, тъй че да може да се употребяват парите на всички служащи и всички компании - да заплащат налози дейно. Третото нещо, което за нас е значимо - в действителност да тръгне да работи образованието, всяко дете да има достъп до качествено обучение. И на не последно място - да забравим за лекуването в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща ", изброи първо Василев.

На въпрос има ли ограничаване за партиите, в това число ГЕРБ и Движение за права и свободи, той отговори:

" Всеки, който припознава тези цели, който е подготвен да работи без корупция. ГЕРБ, в случай че кажат, че не е ОК да има инхаус поръчки, че не е ОК да има контракти за 20 млн., а поръчки за 200 млн. по тях, в случай че са ОК където има закононарушения, те да се проверяват - както сме ги пратили към този момент в прокуратурата 56 контракта на АПИ, в случай че те са ОК с това, това е градивен диалог, който може да се организира, в случай че не са, значи... ".

Тук се намеси Петков, който съобщи:

" Само да кажем, и други условия - както всички знаем, прокуратурата не работи, и ние го усетихме, 4 месеца давахме папки и все едно ги пускахме в празни пощенски кутии - в случай че всички се обединим, че би трябвало да имаме нов основен прокурор, промяна в правосъдната система, тъй че в действителност да разчитаме на нашите съдилища, в случай че кажем, че КПКОНПИ би трябвало да е с ново управление, което в действителност да е доста прецизно против корупцията... ".

На следващо запитване дали в действителност биха се съгласили на коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, той отвърна:

" Тези условия са значимото нещо, това е въпросът. Ние желаеме в идващия парламент да работим със 121 души, които имат същите визии, в случай че всички ги съблюдават, ще приказваме с всеки, само че от това, което сме видели ще е доста мъчно те да си признаят грешките... ".

Преди дни той позволи диалози с двете партии имат нови водачи, които признаят " ужасяващите неточности " на сегашните си управления.

Според лицата на " Продължаваме Промяната " към този момент най-близо до тези критерии отдясно са " Демократична България ", а от левия политически набор " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

На въпроса как с дясна политика се реализират леви цели, каквито планове завиха, Петков и Василев обясниха, че дясна политика значи да не се подвигат налозите, а да се събират, държавната интервенция и регулация на бизнеса да бъде допустимо най-малката, като в това време образованието и опазването на здравето работят добре, а пенсионерите не живеят под прага на бедността.

" Не ни приемайте като нови в страната, аз от 15 години съм тук, работя тук и тук заплащам налозите си ", посочи Петков.

Той описа, че съпругата му има дребна сладкарница в София, в която предлага най-вкусните торти " Гараш ". Тя знаела доста добре, че с цел да завоюва 1200 лв., би трябвало този месец да продаде най-малко 300 торти.

Запитани дали имат вяра на президента и ще призоват ли изрично да бъде гласувано за него още веднъж, Петков отговори:

" И двамата в един глас го споделяме - безусловно да, този човек заслужи нашето доверие, когато 4 месеца имахме общи кардинални направления и той нито един път не сподели: " Момчета, не правете това, или - наемете този човек, не уволнявайте този човек ". Имахме цялостната независимост, изрично заставаме зад него ".

На въпрос на жител Петков отговори изрично, че няма желание да върви до канадското посолство в Букурещ, с цел да получи документа, че към този момент не е жител на страната, където още през лятото заяви, че е изпратен.

" В идващите 60 дни имам друга работа, а и не желая това кой да взе участие в ръководството на България да зависи от административен акт на непозната страна. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си поданство в точния момент и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво значи това - че се отхвърлям от 1000 $ месечно към пенсията си и от техните обществени осигуровки. Така че очаквам Конституционният съд да удостовери, че съм прав ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР