bTV Жителите на село Яребична край Варна излизат на протест заради

...
bTV
Жителите на село Яребична край Варна излизат на протест заради
Коментари Харесай

Разбитите пътища изкараха варненско село на протест

bTV Жителите на село Яребична край Варна излизат на митинг поради неприятна инфраструктура. Пътят, който води към селото, е построен преди близо половин век и от този момент насам в никакъв случай не е главно ремонтиран. Населеното място е единствено на десетина километра от Варна, оповестява bTV.

Шофьорите са безусловно " клиенти " на сервизите, а всеки ремонт е стотици левове. Местните хора описват, че от дълги години насам слушат единствено празни обещания и си трошат колите.

След като напрежението измежду локалните ескалира и те насрочват митинг от община Аксаково стремително запълват дупките. Резултатът обаче е жалък, както всяка година – единствено една седмица по-късно асфалтът към този момент се рони. Не е ясно какъв брой пари са били изхарчени по този метод.

От общината признаха, че сходно запълване е компромисен вид, само че прибавиха, че няма по какъв начин на този стадий да бъде осъществено по-качествено.

" Как чакат да се случи? Няма какво да се изреже, няма здрав асфалт, за който да се захване възможен кърпеж. Това е фактически минималното, което може да се направи, с цел да е въпреки всичко проходимо ", споделя зам.-кметът на Аксаково Красимира Дянкова.

За повсеместен ремонт на правата от 2 километра ще са нужни към 1 млн. лв.. Средства, с които общината не разполага – за 105 км пътна мрежа са й отпуснати 200 000 лева

От общината са кандидатствали за финансиране по Програмата за развиване на селските региони преди година и половина, само че отговорът към момента се чака. Другата опция е пътят за село Яребична да бъде освежен с държавна дотация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР