bTV Директорът на изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Григор Гогов се

...
bTV
Директорът на изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Григор Гогов се
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията по горите подава оставка

bTV Директорът на изпълнителната организация по горите (ИАГ) Григор Гогов се чака да подаде оставка. Това стана ясно след първото съвещание на Националния епизоотичния съвет на тематика африканската чума по свинете. Гогов отговаряше за оградата по границата с Румъния, която трябваше да спре разпространяването на чума от прилежащата ни страна.

Григор Гогов подава оставка по негова молба по отношение на получени сигнали за спор на ползи, показва в известие Министерството на земеделието и горите. Това става без значение, че те са тествани от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушавания. Въпреки това сигналите бяха изпратени и до способния орган – КПКОНПИ (Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество).

Министърът на земеделието Румен Порожанов показа и ограниченията против разпространението на чумата по свинете. " До момента посредством кметовете и регионалните управители  и посредством ветеринарните лекари призовавахме хората да си заколят прасетата изключително в 20-километровата зона. Това е чувствителна тема, само че ние сме на прага на една сериозна опасност, която преминава почти през цяла Централна и Източна Европа ", изясни Порожанов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР