bTV Децата, които имат хронични заболявания, трябва да се имунизират, когато

...
bTV
Децата, които имат хронични заболявания, трябва да се имунизират, когато
Коментари Харесай

Директор на педиатрична болница: Децата с хронични заболявания трябва да се ваксинират срещу COVID-19

 bTV Децата, които имат хронични болести, би трябвало да се ваксинират, когато има утвърдена за тях ваксина, а имунизацията на останалите би трябвало да става по преценка на персоналните лекари, съобщи шефът на педиатричната болница в София доктор Благомир Здравков в " Лице в лице “ по бТВ.

Има скок при случаите на ковид при децата след появяването на " Делта “ разновидността.

" Децата са ниско имунизирана група, т.е. за тези под 12 години няма още позволение за приложение на която и да е ваксина, а за тези над 12 година имунизацията в България е доста рядка. При неимунизираните заразяването е в доста по-бързи темпове “, разяснява още доктор Здравков.

" Специалистите по вирусология настояват, че щадящите проби са еквивалент на бързите антигенни проби. Ако те бяха компромисни, въобще нямаше да навлязат необятно като приложение “, разяснява педиатърът във връзка предлагането учениците да се тестват като вид за връщането им в класните стаи.

Лекарят изясни, че щадящите проби за деца включват взимане на проба посредством обособяване на слюнка, без да се бърка в гърлото на детето, като това може да стане и посредством проби близалки, които съберат дестилат от слюнка, като той се потапя в реактив и се накапва върху шпула.

Д-р Здравков означи, че тези проби са доста по-щадящи за дребните и даде образец с Германия, където децата се тестват с елементарните проби за ковид, като сами взимат пробите си.

По неговите думи самото протичането на зараза при децата с " Делта “ разновидността е по-тежко, като това важи най-много за тези с хронични болести, а честотата на инфектирани с Коронавирус деца, които имат потребност от хоспитализация, се е нараснала доста от миналата вълна.  

" Най-често повода за стигане до болница е нараснала температура, кашлица, белези на дихателна непълнота, която е изразена в друга степен по отношение на възрастовите групи. За благополучие, резултатите от лекуването са доста положителни “, разяснява педиатърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР