БСП започна в понеделник наддаването в актуализацията на бюджета, като

...
БСП започна в понеделник наддаването в актуализацията на бюджета, като
Коментари Харесай

БСП започна наддаването за бюджета, но обеща да няма популизъм

Българска социалистическа партия стартира в понеделник наддаването в актуализацията на бюджета, като разгласи, че ще внесе сред първо и второ четене оферти за увеличение на средствата за Министерство на вътрешните работи. Лидерът на левицата Корнелия Нинова организира няколко срещи с бизнеса и синдикатите под претекст, че събира мнения за проверката на финансовия проект на страната.

Наддаването с оферти за разноски в предизборна конюнктура и без ясна отговорност за ръководството основава сериозен политически риск пред фискалната политика.

Предложенията, които Българска социалистическа партия се ангажира да внесе, са готови от управлението на Министерство на вътрешните работи и плануват 30 млн. лева спомагателни разноски за прехрана, 10 млн. лева за пазаруване на защитни комплекти, 37 млн. лева за противопоставяне на миграционния напън, 16 млн. лева за актуализиране на лимитите за вещево имущество на чиновниците, 10 млн. лева за Министерство на вътрешните работи болница. " Ще потърсим единодушие по предложенията и с останалите парламентарни групи, с цел да имаме болшинство и кворум при гласуването ", сподели Корнелия Нинова.

На среща с нея ръководителят на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов съобщи, че е обезпокоен, че без актуализация на бюджета може да се окаже, че Министерство на вътрешните работи надали ще е в положение да изплати заплатите на чиновниците през ноември и декември.

От синдиката упорстват за гарантиране на средства за покриване на разноските по отношение на командировките на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по границите с Турция, Гърция, а и със Сърбия. Сред настояванията им са още увеличение със 100 % на годишния предел за униформено облекло, както и увеличение на средствата за времето разполагаем, в което служителят почива, само че е в подготвеност при повикване да се яви на работа, тъй че да стане 50 ст. на час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР