БСП внася вота на недоверие към кабинета на премиера Борисов

...
БСП внася вота на недоверие към кабинета на премиера Борисов
Коментари Харесай

Д-р Калин Поповски: Държавните болници са пред колапс!

БСП внася вота на съмнение към кабинета на премиера Борисов в първите дни на идната седмица и няма да прави съвещания с другите парламентарни групи. Социалистите са определили опазването на здравето и неуспеха в тази сфера на ръководещите за негова тематика.

" Опозицията, в лицето на социалистите, е много сериозна, изцяло обикновено е поради някаква секторна политика или пък неуспехи на ръководещите, от време на време да търси избор на съмнение. Специално в опазването на здравето тя има много положителни специалисти както в Народното събрание, по този начин и отвън него. Но просто трябваше да предложи трети модел, който да бъде прегледан ",коментира в студиото на " Денят ON AIR " националният представител от " Обединени патриоти " доктор Калин Поповски.

Той означи, че преди всичко страната би трябвало да направи изменение във финансирането на държавните лечебни заведения, тъй като точно те са гръбнака на опазването на здравето. И без тях обаче секторът не би могъл да съществува.

" Teзи лечебни заведения би трябвало да бъдат финансирани по-различно от останалите четири типа. Системата на ВМА се дофинансира от военното министерство, частните болнициимат в допълнение доплащане, а общинските пък имат двойно финансиране, те се дофинансират от общинските бюджети. И парадоксът е, че държавните лечебни заведения са предколапс, тъй като се финансират единствено по клинични пътеки ", сподели доктор Поповския.

Това ще бъде третият избор на съмнение против третото държавно управление на Бойко Борисов. Все още обаче за него не са известни претекстовете. Според Българска социалистическа партия техните специалисти към момента работят, с цел да ги приготвят. Очаква се да бъдат импортирани другата седмица. Дебатите по тях и самият избор се чака също да се състоят след 7 дни.

А сметките пък демонстрират, че поддръжката ще е дребна, тъй като ръководещите стоят твърдо зад готвената здравна промяна от отрасловия министър Кирил Ананиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР