БСП внася в парламента втория вот на недоверие към правителството.

...
БСП внася в парламента втория вот на недоверие към правителството.
Коментари Харесай

БСП внася втория вот на недоверие към правителството

Българска социалистическа партия внася в Народното събрание втория избор на съмнение към държавното управление. Този път повода за него е обвързвана с политиката в бранш защита и национална сигурност . Това съобщи ръководителят на партията Корнелия Нинова, представена от „ БНР “

Инициативата на социалистите е подкрепена с подписите на двете опозиционни партии „ Възраждане “ и „ ИТН “ , както и при първия избор, който беше на тематика „ Енергетика “.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова внасянето на вота на съмнение няма да попречи на разглеждането на Бюджет 2024 , защото двете неща могат да се движат редом. 

Тя добави, че част от претекстовете за вота е и тематиката „ Шенген “ , където не се виждал никакъв напредък , макар че хората и бизнесът от дълго време чакат позитивна развръзка в тази тенденция. 

Нинова разкритикува депутатите за неналичието на кворум през днешния ден , заради което съвещанието на Народното събрание не можа да стартира даже след два опита. Тя подсети, че има доста значими въпроси за решение, защото би трябвало да започнат обсъжданията по данъчните закони и бюджета за идната година. По думите ѝ от Българска социалистическа партия са подготвени и ще внесат различно предложение за него. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР