БСП вероятно ще получат максимум 7-8 процента на изборите, може

...
БСП вероятно ще получат максимум 7-8 процента на изборите, може
Коментари Харесай

Мария Пиргова: В момента в БСП няма леви идеи, а властови, корпоративни интереси

БСП евентуално ще получат най-много 7-8 % на изборите, може и 5-6, само че това не интересува управлението. Резултатът не е значим за овластените в Българска социалистическа партия, които употребяват партията като властови трамплин. Там е значимо присъединяване във властта с група от двайсетина депутати.Това сподели пред " Марица " проф. Мария Пиргова.

Според нея, така наречен инакомислещи в Българска социалистическа партия желаят да има огромна партия, само че тя е изцяло ненужна на Корнелия Нинова и групата към нея. И няма да я има. Партията ще се употребява във типа, в който е, до момента в който не намерят други решения хората, които в действителност се вълнуват от леви хрумвания, от това Българска социалистическа партия в действителност да бъде ръководеща.

Приказките на Нинова, че в този момент прокарва хрумвания на Българска социалистическа партия, са неистина. Левите решения в държавното управление на четворната коалиция, в което взе участие Българска социалистическа партия, бяха на " Продължаваме промяната ". А Нинова просто излъга българите, че не праща оръжие на Украйна.

" В момента в Българска социалистическа партия няма ляво, а властови, корпоративни ползи - задачата е да се вземат няколко министерства в последващо ръководство. Ключът за възобновяване на престижа на лявото е в нова лява партия. На сцената ще остане и тази Българска социалистическа партия, отпред с Нинова. Вътре остават, към момента неизключени, фигури като някогашния водач Сергей Станишев, само че те нищо не могат да създадат ", счита тя.

Пиргова е безапелационна, че това ляво, което претендира, че е същинско, и остава извън, няма сили да предложи нов партиен план. Този към Костадин Паскалев може да притегли изключените, те са и привлечени в огромната си част, само че нямат капацитет. Модел на правене на ляво единствено от хора предприемачи не може да успее. Бизнесмените се интересуват единствено от покупко-продажби, а левите им тежнения са единствено спомагателна страст, която няма да ги докара до съществени дейности.

И прави извода, че на този стадий новото мощно ляво е обречено. Ново ляво ще би трябвало да чакаме към новите наемници - хората, работещи в областта на високите технологии, които ще изискат обективни условия на труд и възнаграждение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР