БСП-Варна ще отбележи националния празник 3 март, защото народ без

...
БСП-Варна ще отбележи националния празник 3 март, защото народ без
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Народ без история е като дърво без корен

" БСП-Варна ще означи националния празник 3 март, тъй като народ без история, е като дърво без корен ", написа лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в профила си във Facebook.
" Защо община Варна зачерта от календара си Националния празник на България? Защо един кмет с съветски корени се отхвърли от приноса на предците си за нашата независимост? В името на какво България се отхвърля от историята си, с цел да бъде за следващ път поставена на масата на непознатите апетити? ", възмути се Гуцанов.
Той е безапелационен, че обстоятелствата в историята не подлежат на смяна, не можеш да ги изтриеш. 
" Те са памет, която придава смисъла на днешния ден. Да абдикираме от историята си значи да отрежем корените на едно 1300-годишно дърво. Кои сме ние пред приноса и саможертвите на нашите предшественици, с цел да си го позволим сходно неуважение на тяхната памет? С какво ние сме съдействали за славата и величието на този народ, който назоваваме собствен? ", попита Гуцанов.
По думите му България съществува от толкоз епохи, за колкото Америка единствено може да мечтае да я има в бъдеще. 
" България е една от най-старите цивилизации в Европа. Ще загърбим ли тази горделивост в името на непознати ползи? ", написа още Борислав Гуцанов в своя пост.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР