БСП - София подкрепя исканията на таксиметровите шофьори за алтернативния

...
БСП - София подкрепя исканията на таксиметровите шофьори за алтернативния
Коментари Харесай

БСП за по-високи тарифи на такситата в София

Българска социалистическа партия - София поддържа настояванията на таксиметровите водачи за различния налог и цените. Това съобщи Калоян Паргов, заместник-председател на Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност в Столичния общински съвет.

Той, дружно с ръководителя на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков и с Михаил Ставрев, член на комисията по превоз и пътна сигурност, организираха среща с представители на таксиметровите синдикати и компании.

По думи на Паргов са обективни исканията на такситата за отплата от страната на различния налог, който всяка година заплащат. Според него поради високите цени на горивата е обикновено да се намерения за индексация на минималните и оптимални цени. Цената на метана надвиши 7 лв., инфлационните процеси са високи, действително те стигат 30-36%, посочи той.

По тематиката за отплата на различния налог от страната Паргов беседва с министъра на превоза Христо Алексиев, който е поел ангажимент в Държавния бюджет за 2023 година да бъдат отделени средства на Столичната община за отплата на различния налог на таксиметровите водачи.

Докладът за индексацията на тарифната политика за таксиметровите транспорти ще бъде импортиран от представители на всички политически групи в Столичния общински съвет.

Не бива да се бавим доста с внасянето на този отчет, защото е належащо софтуерно време за претарифиране на апаратите, изясни Паргов.

Той уточни, че новите цени ще влязат в действие от 1 януари следващата година и дотогава всички таксита би трябвало да бъдат претарифирани, с цел да имат право да работят от началото на идната година по тях. Затова трябвало да се направи всичко допустимо на сесията през идната седмица отчетът да бъде импортиран и гласуван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР