БСП ще внесе предложение за решение в Народното събрание всяка

...
БСП ще внесе предложение за решение в Народното събрание всяка
Коментари Харесай

Оръжейната помощ за Украйна да е публична и да се гласува от НС, предлага БСП

Българска социалистическа партия ще внесе предложение за решение в Народното събрание всяка една оказвана оръжейна помощ за Украйна да минава през гласоподаване на Народното събрание, а не да се дава опцията за еднолично решение на Министерски съвет, по силата на каквото бе решено да се приготви идващ, втори пакет с оръжие за Киев.

" Второ - такава помощ да бъде обществена, базирайки се на практиката във всички европейски страни , в Съединени американски щати - те афишират какво дават като помощ. Този развой би трябвало да е обществен и транспарантен, да е задоволително публично обсъждан, в него да се включат и от Министерството на защитата, и други институции, и общественици ", показа пред публицисти в коридорите на Народно събрание желанията си водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя отговори и на думите на Борисов от по-рано денем, съгласно който в диалога им, извършен в четвъртък , Зеленски бил споделил, че по времето на предното постоянно държавно управление, в което вицепремиер бе и Нинова, са изнасяни огромни количества оръжие за Украйна.

" Щях да се изненадам, в случай че господин Борисов не ме спомене. Доколкото прочетох, бил му го е споделил на четири очи. Много комфортно, да се откри най-малко един очевидец да удостовери. Много пъти съм коментирала този въпрос . "

И отново за Борисов - съгласно Нинова той към момента не е свалил имунитета си , макар изказванията си и все пак, че при започване на съвещанието през днешния ден ръководителят на Народното събрание Росен Желязков прочете, че такова искане е импортирано.

" Проверете в деловодството, вижте листата на депутатите, които са дали имунитета си. Неговото име го няма там. Може би го е подал в кабинета на Желязков ", уточни социлидерката.

Тя преповтори и категоричността на партията си срещу даването на оръжие на Украйна, както и срещу плануваната продажба на реакторите за АЕЦ " Белене " на Киев , защото това обричало развиването на нуклеарната енергетика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР