БСП ще върне утре на президента неизпълнен мандата за съставяне

...
БСП ще върне утре на президента неизпълнен мандата за съставяне
Коментари Харесай

Свиленски: БСП връща още утре неизпълнен мандата за правителство

БСП ще върне на следващия ден на президента несбъднат мандата за сформиране на държавно управление, разгласи Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия. Именно той предходната седмица получи от Румен Радев досието с мандата, съобщи Дарик.

Решението идва откакто нощес Корнелия Нинова разгласи, че има решение на партийното управление да се опита да сформира кабинет.

Обяснението за изненадващия поврат - не е изпълнено изискването на Националния съвет на Българска социалистическа партия за приемане на законодателна стратегия и образуване на антикорупционно болшинство, което да предложи Асен Василев за министър председател.

Той уточни ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " като " виновниците, които хвърлят страната в безвремие ". " Без ръководител на КЕВР, без признати цени на топлоенергия и електрическа енергия и всичко, което ни предизвестяват от КЕВР. Това остава в ръцете на тези, които през днешния ден саботираха да имаме държавно управление. Никой не би трябвало да има подозрение сред зависимостите на тези четири партии ", разяснява още той.

" Това, което се случи през днешния ден беше тест на обществото - кой на коя страна е. Едните желаеме да борим корупцията, а другите застават на страната на корупцията. Отговорността е на тези, които не поддържаха България да има работещо държавно управление и Народно заседание. Движение за права и свободи, ГЕРБ, " Възраждане " извадиха законодателната стратегия, препоръчана от Българска социалистическа партия. " Възраждане " са патерица на ГЕРБ, а Има Такъв Народ на Движение за права и свободи. Има Такъв Народ в никакъв случай не са имали желание да вършим кабинет ", изясни Георги Свиленски.

Той съобщи, че от тук насетне всички въпроси за датата на изборите, би трябвало да бъдат отправяни към президента.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР