БСП сезира Конституционния съд за Закона за бюджета на НЗОК.

...
БСП сезира Конституционния съд за Закона за бюджета на НЗОК.
Коментари Харесай

БСП даде на Конституционния съд бюджета на НЗОК заради 17 закона, които се променят с него

БСП сезира Конституционния съд за Закона за бюджета на НЗОК. Причината е, че с него в преходните и заключителните разпореждания се трансформират 17 структуроопределящи закона.

Депутатът Филип Попов, който е един от вносителите, разяснява пред медиите, че практиката на Конституционен съд сочи, че това е противоконституционно. По думите му не може посредством бюджета на Касата да се трансформират законите, които нямат нищо общо с него. Сред тях е Изборният кодекс, уточни Попов.

"Искаме да спрем издевателството над законодателния развой, което се случва непрекъснато в това Народно заседание ", сподели Филип Попов.

Проф. Георги Михайлов разяснява, че доста от предложенията в закона уреждат форми на организация на активността на Министерството на здравеопазването, което няма нищо общо с НЗОК. И означи, че със закона се закрива Фондът за лекуване на деца и неговият Обществен съвет, както и че се основава мегаагенция за медицински контрол, която вкарва в себе си действия, които по думите на проф. Михайлов са "абсолютно спорни ".

Това са одитът, трансплантационните проблеми и регистрацията на лечебните заведения. Направихме промените в преходните и заключителните разпореждания на Закона за бюджета на НЗОК за да ускорим изискванията, при които е належащо да се извърши реформирането и преструктурирането на здравния бранш, сподели пред публицисти по-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Всички тези промени, които направихме, водят до повишение на успеваемостта в разходването на средствата и повишение на контрола. Ако ние не създадем тази основа, какъвто и модел да въведем от 2020 год., той няма да успее, добави Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР