БСП произведе огромен скандал вчера, публикувайки декларация, в която се

...
БСП произведе огромен скандал вчера, публикувайки декларация, в която се
Коментари Харесай

Другарки и другари, поздравления за Народния съд. А Ньойският договор?

БСП създаде голям скандал през вчерашния ден, публикувайки декларация, в която се споделяше, че "Народният съд от 1945 година е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване ".

В редактирания вид на декларацията обаче към момента може да се прочете следното изречение:

"Ние, социалистите, и през днешния ден сме уверени, че решенията, които постанова Ньойският контракт на България, са неприемливи и имат пагубни последствия за Отечеството ни. Но те не са инцидентни и имат своите учредения. "

Това повдига няколко значими въпроса.

1. Какви тъкмо съгласно Българска социалистическа партия са основанията, съгласно които България е толкоз грубо осъдена след Първата международна война? Да напомним - тогава дефинитивно губим изход на Бяло море, както и Южна Добруджа, която съумяваме да си върнем през 1940 година

2. Дали пък социалистите не мислят, че Първата международна война е прогресивно събитие за човечеството, защото тя значително е помогнала на болшевиките да извършат преврата в Русия?

Третият въпрос в действителност е може би най-важният, тъй като касае сегашното, а и бъдещето. Той обаче допуска известно пояснение. Ньойският контракт от 1919 година е част от така наречен Версайска система от мирни контракти. С тези контракти спечелилите в Първата международна война се разправят грубо с победените и ги подлагат на невиждано оскърбление. Още при подписването представителите на Германия декларират, че това не е кротичък контракт, а помирение за 20 години. Така и става - през 1939 година избухва Втората международна война. Когато се е създавала Версайската система, Хитлер е бил никому незнаен ефрейтор и несъвършен художник. Причините за неговия предстоящ политически триумф в Германия се коренят точно в тази система от мирни контракти, които са по-скоро помирение за 20 години.

В края на Втората международна война същите тези спечелили демонстрират, че са си взели поука. И стартират да работят за обединяването на Европа за премахването на напреженията, довели до двете международни войни. В резултат на това в последна сметка е основан Европейският съюз. И в този смисъл:

3. Отрича ли Българска социалистическа партия поуките на Европа от двете международни войни? Какво избира Българска социалистическа партия - Европейски Съюз, който обезпечава мир в Европа, или раздробяване на Европейски Съюз, което работи за ползите на една велика мощ, намираща се на североизток от нас?

Другарки и приятели, това, че се покаяхте за Народния съд - добре. Но махнете и изречението за Ньойския контракт. В противоположен случай за следващ път потвърждавате, че сте всичко друго, само че не и българска партия, която работи за ползите на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР