БСП продължава да настоява за таван на цените на храните

...
БСП продължава да настоява за таван на цените на храните
Коментари Харесай

Нинова: БСП настоява за таван на цените на 11 стоки. Мерките на служебния кабинет не дават резултат

БСП продължава да упорства за таван на цените на храните от дребната потребителска кошница. Това са 11 продукта, измежду които самун, мляко, олио, яйца, сирене, кашкавал, ориз. Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Социалистът е сезирал още през октомври прокуратурата за проблема:
„ Това е съответна модерна европейска и съвременна процедура. Вече се ползва в Испания, Португалия, Унгария, Гърция. Франция контракти с комерсиалните вериги 200 артикули да се продават по две евро и да се замрази тази цена за три месеца – до 15 юни, т.е. това към този момент се прави в Европа “, посочи Нинова.

Според нея ограниченията на служебното държавно управление против повишаването на съществени хранителни артикули не дават резултат и няма да дадат. „ Струва ми се, че този пазарен фундаментализъм, в който се споделя, че пазарът ще се саморегулира и няма потребност от държавна интервенция, към този момент е доста много несъответстващ на обстановката “, добави водачът на социалистите.

По думите на Нинова България към момента не е подготвена еврото поради високите недостиг и инфлация.

Тя разяснява и премахването на Паметника на Съветската войска от центъра на София, против които партията стачкува

„ Ние постоянно сме имали поредна позиция срещу премахването и преместването на паметника. Всеки монумент е парченце от историята на България. Той за вас символизира успеха над фашизма и отправихме неслучайно апел да бдим да не се връщат такива фашизоидни изяви в съвременна форма “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Партията е разкрила подписка против премахването на паметника. В нея за 24 часа са се подписали 10 000 души и то освен симпатизанти на политическата групировка, акцентира Нинова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР