БСП представи алтернативен бюджет в съответствие с програмата на партията

...
БСП представи алтернативен бюджет в съответствие с програмата на партията
Коментари Харесай

БСП представи алтернативен бюджет с приоритети здравеопазване и образование

Българска социалистическа партия показа различен бюджет в сходство с програмата на партията и изпълнявайки политиките на " алените ". Това се случи на преднамерено събитие в централата на партията, съобщи Actualno.com .

Досега чакахме държавното управление да предложи бюджет. Сега предложихме друг метод - да не чакаме държавния бюджет, а да предложим бюджет, който извършва нашите политики. Това е опция на стратегии, а не на цифри ", съобщи водачът на опозицията Корнелия Нинова.

По думите ѝ втората разлика е, че нормално държавното управление приема бюджета и " откъдето пристигна напън, от там трансформират ". " Ние подходихме тъкмо противоположното - започнахме разисквания в страната, стъпихме на мнението и експертизата на хората ", увери още тя.

Нинова открои и целите на бюджета - опазване на здравето, обучение и приходи.

Относно опазването на здравето , Нинова съобщи, че от БСО оферират промяна на модела лечебните заведения да са търговски сдружения, а да са регистрирани по Закона за лечебните заведения.

" Няма да спре закриването на дребните учебни заведения в дребните общини. Проблемът е в сбъркания модел “Парите следват ученика”. Предлагаме смяна на този модел ", сподели соцлидерът за парите за обучение .

Според " алените " огромна част от проблемите на хората са свързани с голямата беднотия и неравенството .

" Бедността се усилва и милиони хора живеят на границата. С нарастване 40 лева на пенсията и 50 на минималната заплата няма да решим казуса с бедността. Предлагаме радикално друга данъчна система. Предлагаме необлагаем най-малко и напредничав налог за физическите лица. Не променяме корпоративният налог на формите, който в 10% ", посочи тя.

По думите на Нинова опозицията предлага увеличение на налог " дял " - от 5 на 10%. Още детайлности за предложенията на левицата прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР