БСП поиска поемане на политическа отговорност заради тежката катастрофа край

...
БСП поиска поемане на политическа отговорност заради тежката катастрофа край
Коментари Харесай

БСП иска оставка на цялото правителство заради катастрофата в Искърското дефиле

БСП изиска вдишване на политическа отговорност поради тежката злополука край Своге. Оставки на министри към този момент е най-малкото, става въпрос за оставка на цялото държавно управление, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на алената партия.

Виновникът за такива обстановки е единствено един и това е държавното управление на Бойко Борисов и той персонално, съобщи Нинова. " Гордостта на премиера - автомагистралите, са най-голямата кражба може би в страната, конкурирайки се с кражбите в санирането ", разяснява тя.

" Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, в този момент към този момент корупцията убива в същинския смисъл на думата, тъй като почтени българи заплащат с живота си кражбите на държавното управление на Бойко Борисов ", сподели Нинова и прикани за промяна на този модел на ръководство на страната.

" Пределно ясно е към този момент, че би трябвало да се поеме и съответна политическа отговорност. Има ли храброст министър председателят, както до през вчерашния ден споделяше: " Аз строя пътища и автомагистрали ", да излезе в този момент и да каже: " Аз строя пътища и автомагистрали по този начин, че вие загивате по тях ", или отново ще си измият ръцете с някой - началник на организация, компания и така нататък ", разяснява Корнелия Нинова.

Социалистите бяха помолени да разясняват информацията, че пътят край Своге е ремонтиран по време на кабинета " Орешарски " и пуснат без Акт 16. Депутатът Георги Свиленски уточни, че казусът не е в строителя, а в цената, която се дава на този строител, с цел да направи този път. По думите му, когато даваш пари като за 5 см асфалт, няма по какъв начин строителят да ти постави 14 см. Тези публични поръчки са подписани през 2011 година и тогава върнете кой е бил министър-председател, кой е бил министър и кой е сключил контракта, всичко друго е осъществяване на този контракт, добави Свиленски. Пътят е пуснат през декември 2016 година, вижте кой е бил министър и министър-председател, добави той.

Ако има отговорни от държавното управление на Орешарски, да си понесат отговорността, разяснява и заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Ако има отговорни от АПИ преди държавното управление на Орешарски, да си понесат отговорността, прикани той. Ако има отговорни в този момент, които след десетките сигнали играят тенис, вместо да работят, да си понесат отговорността, добави Добрев. Той уточни, че български компании строят и в други страни и там строят качествено. Причината не е в този, който строи, а в този който го ревизира, разяснява Добрев.

На въпрос дали има политическа интервенция от Българска социалистическа партия да се прикрие случая с бащата на президента в Хасково, Кирил Добрев разяснява, че по-евтина кино продукция, скоро не бил гледал. " Как някой от управлението ще принуди министъра, на който всеки ден му желаеме оставката, да прикрие случая. Аз не мога да си го показва ", сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Има видео от случая, както Министерство на вътрешните работи сподели - " с тротонетката ", в действителност това е триколка, само че пък нямаме видео от държавното трасе, където беше погубен Петър Христов, разяснява още Добрев. Според него такива знакови убийства би трябвало да вълнуват министър Радев и министерството, надалеч повече в сравнение с един безразсъден случай.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че общинските им съветници в Царево внасят в съда тъжба против решението на Общинския съвет в града за строителство до плажа Силистар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР