БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

...
БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Цвета Караянчева

БСП изиска оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Основният претекст на левицата е, че парламентарният началник е погазил разпоредбите на законодателния развой. Споменати бяха и изявления, които съгласно Българска социалистическа партия уронват престижа на институцията.
Горещ е днешният парламентарен ден. Управляващи и съпротива още веднъж влязоха в пререкания.

ГЕРБ не останаха безразлични. В отговор на нападките от ръководещата партия обявиха, че самата съпротива разрушава престижа на Народното събрание и то от години. Като образец те показаха отсъствието на левите депутати през 2019 година, които отхвърлиха да се явят в пленарна зала в продължение на три месеца, а в този момент не се записват за кворум.

Сблъсъкът обаче остана единствено сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Нито една от останалите парламентарно показани партии не влезе в полемиката. ГЕРБ пък обявиха, че изцяло застават зад Цвета Караянчева и ще оборят всеки мотив на левицата.

По-рано от Българска социалистическа партия желаеха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски да даде информация в Народното събрание за спецакцията, при която чиновници нахлуха по простъпка в частен дом.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР