БСП подслони паметника на Бузлуджа. Дълго време страстите между кабинета

...
БСП подслони паметника на Бузлуджа. Дълго време страстите между кабинета
Коментари Харесай

БСП подслони паметника на Бузлуджа

БСП подслони паметника на Бузлуджа. Дълго време пристрастеностите сред кабинета Борисов 3 и алената партия на тематика " Дайте ни паметника " белязаха последния политически сезон сред двамата съществени съперници и даже нажежиха политическите пристрастености.

Столетницата си изиска паметника на Бузлуджа с мотив, че ръководството не поставя нужната грижа. Кабинетът обаче не даде чинията на едноименния връх.

Червените очевидно не са се дали обаче и са си поставили в партийната централа макет на монумента. Той посреща малко след входа всички гости и публицисти. Така левицата алегорично си " прибра " паметника.

 Темата за Бузлуджа е преекспонирана, съгласно Нанков
Темата за Бузлуджа е преекспонирана, съгласно Нанков

Българска социалистическа партия могат и в този момент може да поддържа паметника посредством дарения

Паметникът на Бузлуджа (официално име Дом-паметник на БКП) е известното име на най-големия идеологически паметник на тоталитарния комунистически режим в България. Архитектурата му е описвана като жертвен поднос и колона, символизиращи разпрострат байрак и венец в чест на Българската комунистическа партия. Издигнат е през 1981 година на връх Хаджи Димитър, повече прочут със остарялото му име (до 1942 г.) връх Бузлуджа, в чест на Бузлуджанския конгрес, извършен на същото място през 1891 година През интервала 1944 - 1989 година връх Бузлуджа и Дом-паметникът на Комунистическата партия са реликва за българските комунисти. Монументът на връх Бузлуджа няма статут на монумент на културата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР