БСП не могат да отидат на преговори с партии като

...
БСП не могат да отидат на преговори с партии като
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП не могат да отидат на преговори с ГЕРБ, ДПС и Възраждане

БСП не могат да отидат на договаряния с партии като ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", които са свалили ръководещата коалиция. Това сподели в предаването " Още от деня " членът на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия отхвърлят да поддържат първия мандат за сформиране на държавно управление, биха подкрепили мандат на " Продължаваме промяната ".

" Политическата логичност изисква да бъдеш пореден. В тази връзка ние в последните шест-седем години сме безапелационни в отношението си към ГЕРБ и Движение за права и свободи. По този мотив не е обикновено и е неистина към гласоподавателите да отидем и да вършим взаимни диалози и опити за държавно управление с ГЕРБ ", сподели Христо Проданов.

" В 47-ото Народно заседание трите партии, които смъкнаха ръководещата коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", в този момент българските гласоподаватели са им дали цялостен мандат да могат да сформират държавно управление. Трите партии имат повече от 130 народни представители, което е извънредно съществено политическо болшинство ", сподели той.

Българска социалистическа партия е европейска партия, тя пази изконните национални ползи и българските полезности. И държи на това ние да сме в Европа, която просперира, акцентира Проданов. И съобщи изрично, че при първия мандат партията няма да поддържа ГЕРБ.

" По простата причина, че сме декларирали твърдо и потвърдили, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да участваме в ръководство ", повтори той.

Проданов счита, че е значимо да се сформира кабинет, само че, по думите му, в политиката би трябвало да има някакви правила, които да се спазят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР