БСП настоява за категорична и ясна позиция на държавата, правителството

...
БСП настоява за категорична и ясна позиция на държавата, правителството
Коментари Харесай

Нинова: Държавата да заеме категорична позиция за българските имена в сайта Миротворец

БСП упорства за безапелационна и ясна позиция на страната, държавното управление и службите във връзка със листата с имена на българи врагове на Украйна в уеб страницата " Миротворец ". От левицата внасят сигнал до ДАНС и ще извикат службите за сигурност в отрасловата парламентарна комисия поради проблема, съобщи БГ он ер.

Това съобщи лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и подлага на критика позицията по тематиката на украинското посолство.

" Ако обичат, и българската страна, и посланичката – някакъв контакт да се откри с господин Зеленски, който тук приехме всички, знаете по какъв начин, т.е. не всички. И по-късно посещаване, откакто се даде всичко, каквото може от България – хранилища се изпразват, въоръжение се дава, помощ се оказва, филантропична помощ, приехме бежанци. Накрая България получава това! За научно-творчески и журналистически цели избивайте българи по света. Просто парадокс ", сподели Нинова пред публицисти.

Сред имената в листата на украинския сайт и на зам.-председателя на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. Той съобщи, че не се опасява, само че изрази удивление и отчаяние, че към този момент няколко дни страната не подхваща нищо.

" Това, за което настояваме, въпреки всичко българските жители, които са в този лист, без значение на каква позиция са, да бъдат извадени със съдействието на украинската страна. Това е най-малкото, което считам, че България може да направи. И чакам информация от българските служби, които не откриха за нужно до този миг да разясняват, да се свържат с мен или с други представители, които да дадат повече информация до каква степен би следвало хората в този лист да бъдат застрашени ", разяснява депутатът, представен от БНР.

Вчера украинското посолство у нас разгласява позиция, в която показва, че " активността на публичната организация " Миротворец " по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява формалната политика на Украинската страна ".

От " Възраждане " желаеха чуване на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел заради включването на имена на български жители в лист на врагове на Украйна в уеб страницата " Миротворец ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР