БСП като партия и парламентарна група през последните 2-3 седмици

...
БСП като партия и парламентарна група през последните 2-3 седмици
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Партиите на протеста не искат правителство, те искат Борисов да управлява

БСП като партия и парламентарна група през последните 2-3 седмици се държеше най-отговорно и почтено в българския парламент, бягайки от всички кавги и гледайки в една цел – основаването на държавно управление на България и болшинство, което да одобри бюджет, промяна в правосъдната система и да смени Гешев. Това сподели заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в " Още от деня ".

По думите му партиите на смяната имитират предпочитание за промяна и сформиране на държавно управление.

" Те желаят едно – да лъжат българските гласоподаватели “, сподели Свиленски.

Според него 46-ото Народно заседание ще се запомни с лицемерното държание на партиите на митинга.

„ По време на 45-ия парламент всички желаеха пенсиите да бъдат обновени към прихода за 2018 година Всички гласоподаваха „ за “ на първо гласоподаване на този законопроект. И внезапно през днешния ден в бюджетна комисия единствено Българска социалистическа партия поддържат този закон, тъй като той е наше предложение, и всички други не го поддържат. Това е лицемерното държание. Преди изборите да лъжеш възрастните хора, че ще им актуализираш пенсиите, да влезеш в Народното събрание и да се откажеш от тази актуализация. Преди изборите да казваш, че искаш да смениш Борисов и Гешев, а като влезеш в Народното събрание, внезапно се оказва, че не искаш да сменяш Борисов, а защитата на Гешев “, изясни Свиленски.

" И при първия, и при третия мандат бяхме безапелационни, че България би трябвало да има държавно управление. Тези партии (партиите на митинга – бел. ред.) не желаят държавно управление - те желаят Борисов да продължи да ръководи, статуквото да продължи да се окопава и слагат невъзможни разграничителни линии, които няма по какъв начин да бъдат прекрачени ", сподели още Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия ще върне мандата във вторник (7 септември). В сряда или четвъртък чакат бюджетът да бъде признат в пленарна зала и президентът „ има опция да разпусне Народното събрание и да насрочи предварителните парламентарни избори “.

Позицията на Българска социалистическа партия, по думите на Свиленски, е изборите да са две в едно.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР