БСП излезе с нарочна позиция относно инсинуации по предложеното от

...
БСП излезе с нарочна позиция относно инсинуации по предложеното от
Коментари Харесай

Преди да говорят, да се запознаят с фактите

БСП излезе с нарочна позиция по отношение на клевети по препоръчаното от партията видеонаблюдение на изборния развой по време на идния парламентарен избор.

"Нека тези, които разясняват дейностите на “БСП за България “, преди да приказват, да се срещнат с обстоятелствата ", се споделя в мнението, публикувано от партийния пресцентър.

Ето цялата позиция на Българска социалистическа партия

"По мотив изказванията, че Българска социалистическа партия не е изпълнила обещанието си да предложи видеонаблюдение на секционните изборни комисии, партията изрично напомня:

На 21 януари, преди седмица, Парламентарната група на Българска социалистическа партия внесе в Народното събрание план на Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Предложение на Българска социалистическа партия е в параграф 18-ти да се сътвори нов член, който гласи, че във всяка изборна секция се обезпечава лъчение онлайн в интернет на преброяването на гласовете, посредством конфигурирани в секцията камери за видеонаблюдение. Камерите би трябвало и да записват, а записите ще се предават с останалите изборни бумаги. Това е видеонаблюдение и то е препоръчано в точния момент там, където му е мястото - в Изборния кодекс.

Нека тези, които разясняват дейностите на парламентарната група на “БСП за България “, преди да приказват, да се срещнат с обстоятелствата. "

Вчера водачът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ " Мая Манолова упрекна парламентарната съпротива, че не държи на думата си. "Опозицията в Народното събрание даде обещание, само че не внесе законовите промени за видеонаблюдение. Това е персонален ангажимент и на ръководителя на Българска социалистическа партия, и на други представители на Българска социалистическа партия. Видеонаблюдението беше артикулирано и от други политици по време на консултациите при президента. В законопроекта, който сега се гледа в правната комисия, предложение за видеонаблюдение няма. Ключови са измененията в изборните правила, с цел да се ускори доверието в изборния развой ", съобщи Манолова във връзка обсъжданите от правната парламентарна комисия промени в Закона за изключителното състояние.

Тя посочи, че в секционните изборни комисии ще има представители единствено на ръководещите партии. "Всички останали би трябвало да се организираме да осигурим покровители и наблюдаващи в 12 хиляди секции. Много постоянно обаче тези покровители и наблюдаващи не могат да си свършат работата, тъй като са отдалечени на два метра. Ключово е видеонаблюдението, с цел да има обезпечен достъп. В Изборния кодекс написа директна видимост. Ако няма видеонаблюдение, членовете на СИК ще си създадат каквото желаят. Членовете на СИК би трябвало да схванат, че са следени, тъй като една голяма част от тях не осъзнават, че са длъжностни лица и носят отговорност като такива ", добави водачът на "Изправи се.БГ ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР