БСП иска да знае каква политика ще водят новите министри.

...
БСП иска да знае каква политика ще водят новите министри.
Коментари Харесай

Ремонтът на кабинета не е конкурс за красота, скочи Драгомир Стойнев

Българска социалистическа партия желае да знае каква политика ще водят новите министри . Драгомир Стойнев изиска да чуе разбор за положението на трите ведомства, които ще сменят началниците си. Това стана при започване на полемиката за ремонта на кабинета.

Вицепремиерът Томислав Дончев показа претендентите за нови министри. Заместник-председателят на Народно събрание Емил Христов изясни, че ще им даде думата, когато реши.

 Президентът подписа указа за Младен Маринов Обновена
Президентът подписа указа за Младен Маринов

И пусна сериозен коментар във фейсбук профила си

Социалистът се ядоса. Данаил Кирилов от ГЕРБ успокои, че новите министри са пристигнали в зала, с цел да дават отговор на депутатски питания.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия подхвана полемиките. Той захапа бранш Сигурност за пропуснатите през летище София чужденци . Атакува и кадровата политика в Министерство на вътрешните работи.

Силовото ведомство изпълнявало политически поръчки , съгласно аления народен представител. Гражданите не се чувствали сигурни.

Социалистите са обезпокоени от ужасяващото разделяне сред жителите и властта . Левицата отново изиска оставката на целия кабинет. Искаме политики, отново се ядоса Драгомир Стойнев.

Емил Христов не разрешавал номинираните министри да отговорят на питанията на опозицията. Това не е конкурс по хубост , настоя аленият народен представител министрите да приказват пред депутатите.

 Нинова изиска още веднъж оставката на целия кабинет
Нинова изиска още веднъж оставката на целия кабинет

Президент и министър председател спорели за промяната на един с различен несъответствуващ министър

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ акцентира, че обществото има потребност от смяна и значими държавническо решения. Смяната на министри били отсрочване на неизбежното . Кабинетът щял да си отиде.

Общественото напрежение пораства , предизвести той. Трите министерски оставки нямало да тушират напрежението. Управлението е популистко , сподели Карадайъ.

ГЕРБ самичък е отговорен за личното си затъване , сподели още той. Занимавате всички ни с вътрешно съдружни проблеми, регистрира още водачът на Движение за права и свободи. Министерските оставки не решавали проблемите.

Никой не знаел какво са желанията и капацитетът на държавното управление. Следва интервал на все по-тежки проблеми , предвижда Мустафа Карадайъ. Предсрочните избори са неизбежни, счита той. Нужно е реанимиране на държавността , посочи водачът на Движение за права и свободи.

 Правителството се самосваля, вижда социологът Кольо Колев
Правителството се самосваля, вижда социологът Кольо Колев

Според Кольо Колев ще има предварителни избори дружно с европейски

Напускат Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. Припомняме, че през вчерашния ден президентът Румен Радев подписа указа за освобождение на основния секретар Младен Маринов.

Неиздаденият от президента декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи попречи на гласуването на препоръчаните нови министри в кабинета Борисов 3 на мястото на подалите оставка поради злополуката край Своге Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев .

Същия ден обаче рокадите в държавното управление бяха спънати и с отдръпването на Александър Манолев . На негово място този понеделник бе определен Росен Желязков.

След фалстарта на рокадите в държавното управление, първите мнения бяха, че президентът не е подписал указа поради неналичието на време и се очакваше да направи това този понеделник.

Вчера обаче стана ясно, че президентската администрация смята съгласувателната процедурата по освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар за неспазена.

Румен Радев обаче отхвърли поканата за среща с Коалиционния съвет , като съобщи, че водачите се разминават с институционалния звук и съдружният съвет не е законов орган. Това бе разтълкувано от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов като предпочитание за борба.

Спорът продължи и с коментара на военния министър Красимир Каракачанов и на премиера Бойко Борисов.

Държавният глава Румен Радев отвърна, заявявайки, че очевидно за държавното управление е непостижима задача да съблюдават закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР