БСП и Възраждане“ не харесаха категоричните текстове, Петков на пожар

...
БСП и Възраждане“ не харесаха категоричните текстове, Петков на пожар
Коментари Харесай

Управленска немощ: НС едва успя да приеме декларацията срещу руската инвазия

БСП и „ Възраждане “ не харесаха безапелационните текстове, Петков на пожар при левицата да ги убеждава
Народното събрание одобри с тежки усложнения вид на декларация, осъждаща съветската инвазия в Украйна. Тежка пречка се оказаха „ Възраждане “ и съдружния сътрудник на ръководещите Българска социалистическа партия.

Премиерът Кирил Петков се появи по неотложност в Народното събрание и влезе да приказва с левицата. После очевидно раздразнителен излезе от парламентарната естрада и заприказва, че в този момент ще бъде показано дали са водачи и ръководещи или се одобряват някакви частични позиции.

„ Искам ясно да изразя от тази естрада, че българското държавно управление остро осъжда дейностите на Русия. Те нарушават интернационалното право и експанзиите, които те са създали са световен спор. В този миг желая да ви осведомявам, че в 8 часа довечера ще хвърча за Брюксел. Искам да ви прикани от тази естрада да излезете с ясна декларация. Ще проличи дали заемаме лидерска позиция като ръководещи или заемаме частична позиция “, съобщи Кирил Петков от пленарната естрада.

Той изиска да успокои българските жители, че сега няма риск от боен спор на територията на Българя. „ Направили сме 10 работни групи, които наблюдават “, изясни министър председателят.

„ Възраждане “ остро възразиха против българска поддръжка за наказания против Русия и приканиха да се пази българския бизнес.

„ Искам да ви е доста ясно, с цел да не заблуждаваме никого. Няма вид в този миг да няма наказания. Това не е спор, който през днешния ден ще се появи и на следващия ден ще изчезне. Това е спор, който ще продължи дълго време. Стреля се в Украйна, където има българи. Стреля се по български жители в Европа от някаква непозната страна “, съобщи Петков.

„ Или сме водачи тука, или някои просто нямат място на тези места “, приключи той.

„ Знаете ли какво е цинизъм. Цинизъм е да умират хора и вие да ми говорите за бизнес “, съобщи и Даниел Митов.

Българска социалистическа партия поставиха и последната пречка пред декларацията, настоявайки да се гласоподава точка по точка. Така те имаха шанса да гласоподават „ въздържали се “ във връзка с налагането на наказания против Русия. „ Възраждане “ бяха срещу.

Ето какво гласи и самата Декларация по отношение на нападателните военни дейности на Руската федерация в Украйна:

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР