БСП и Радев неглижираха успеха на България за Западните Балкани,

...
БСП и Радев неглижираха успеха на България за Западните Балкани,
Коментари Харесай

Цветанов: БСП и Радев неглижираха успеха ни за Западните Балкани

БСП и Радев неглижираха триумфа на България за Западните Балкани, реализиран по време на БГ председателството на съвета на Европа. Тази позиция изрази през днешния ден във Велинград ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ „ Национално ръководство и сигурност. Политика на европейска съгласуваност в подтекста на присъединението на Западните Балкани ". Тя се провежда взаимно от Жени ГЕРБ, Фондация „ Конрад Аденауер " и Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България ".

" По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз европейското бъдеще на страните от Западните Балкани се върна трайно в дневния ред на Европа след 15-годишно неявяване. Това не бе триумф на Бойко Борисов или ГЕРБ, това бе триумф за цяла България. Каква бе оценката на Българска социалистическа партия и президента Румен Радев – те неглижираха целия принос на България за обезпечаването на европейска вероятност за страните от района ", съобщи Цветанов.

„ Когато при започване на европредседателството заложихме тематиката за Западните Балкани като наш главен приоритет, доста хора бяха скептични за реализирането на тази амбициозна цел. След като обаче Европа възприе визията, че тя се нуждае от приобщаването на този район, тематиката за Западните Балкани се настани трайно в дневния й ред ", изясни Цветанов, като означи, че щом тази тематика продължава да бъде настояща в границите на австрийското председателство и ще бъде измежду целите и на румънското – то това значи, че България си е свършила добре работата. Цветан Цветанов акцентира, че България е потвърдила лидерските си качества и се е трансформирала в доста сериозен фактор както на Балканите, по този начин и в Европейски Съюз.

„ Вчерашната среща в Евксиноград е доказателство за думите ми. Бяха направени извънредно съществени послания за по-голяма съгласуваност сред участниците в срещата. Тази съгласуваност на собствен ред значи – повече бизнес, повече туризъм, повече доходи и по-голяма претовареност ", акцентира той.

Нарочват инакомислещи социалисти за хора на ГЕРБ

„ Българска социалистическа партия оферират единствено кавги, експанзия, подправени вести, само че не и опция. Това не подхожда на една съпротива ", разяснява още Цветанов. Той изрази учудването си по какъв начин една партия може да претендира, че е опция в случай, че отсъства от дебатите в Народното събрание, където има опцията да задава своите въпроси и към изпълнителната власт.
„ Българска социалистическа партия имат тежки вътрешнопартийни проблеми. Вече даже се вършат подписки против водача Корнелия Нинова и нейното еднолично ръководство и афинитет към борбата. Стигна се до такава степен, че хората с друго мнение в Българска социалистическа партия да се нарочват като симпатизанти на ГЕРБ ", сподели Цветанов.

Победа на евроизборите - трамплин за локалните

Целите на ГЕРБ за идните през пролетта евроизбори показа още Цветан Цветанов пред дамите от ГЕРБ. „ Важно е на европейските избори да запазим водещата си позиция и това ще ни помогне за нова победа на локалния избор. След успеха ни през 2015 година българските общини се трансфораха в строителни площадки с помощта на европейската взаимност и положителната екипна работа на локалната власт със законодателната и изпълнителната ", акцентира зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов показа, че за него постоянно срещите с ЖГЕРБ са доста вълнуващи, тъй като за актуалното общество дамите са най-важни. „ Вие дарявате живот, пазителки сте на дома и имате способността да взимате най-правилните решения ", посочи той.

По рано през днешния ден, в предаването " Събуди се " на нова тв в отговор на въпроса допустимо ли протестът на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да докара до парламентарна рецесия, Цветанов съобщи, че няма публично въодушевление за предварителни парламентарни избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР