БСП е против удължаване срока за предоставяне на бюджета от

...
БСП е против удължаване срока за предоставяне на бюджета от
Коментари Харесай

Нинова остро: Това е погром - сглобката отлага закона за парите на хората заради ваканция

„ Българска социалистическа партия е срещу удължение периода за даване на бюджета от министъра на финансите – в комисия нашите представители гласоподаваха срещу, ще внесем това и в зала. Може би, за първи път ще се случи такова нещо – с решение на Народното събрание да се промени Закона за обществените финанси, с цел да се отсрочи приемането на бюджета и всичко това поради излизането във почивка “.
Това съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание водачът на българските социалисти Корнелия Нинова. В поддръжка на думите си тя добави: „ Отгоре на всичко лъжат – в претекстовете пишат, че комисиите няма да работят, Народното събрание няма да работи, а в действителност комисиите могат да работят и да одобряват бюджета “.
Нинова бе безапелационна, че сходно държание е тотално безконтролно: „ Уж бюджетът е най-важният закон, той е най-важният, само че за тях е „ сякаш, “, тъй като виждаме, че го тласкат обратно. Една от аргументите за отлагането е, че ръководещите още веднъж имат несъгласия между тях “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
„ Всеки ден ръководещите ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ, под зоркия взор на Движение за права и свободи дават причини, че стават все по-вредни за България. Разправиите им за разпределянето на порции, пари и въздействие са разгром върху страната във всяка сфера, а в този момент, посредством бюджета – ще ударят целия ни живот. Абсурдна обстановка. Минават всевъзможни граници, показват надменност, безочливост, прегазване на закони, на морал и всевъзможни правила на битие на обществото ни “, безапелационна бе Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия напомни предизвестието, отправено от социалистите още преди време, че парите от ПВУ през октомври няма да влязат и това ще усили недостига. „ Парите от ПВУ няма да влязат, изключително откакто се видя, че се избиха кой обръч от компании да ги прибере за себе си. Никой не мисли в този миг, посредством ПВУ да има обективен преход и работни места “, съобщи Корнелия Нинова и акцентира, че това е отварянето на подобен недостиг е неуспех във финансовата политика на ръководещите.
Българска социалистическа партия внася план на решение на Народното събрание, дружно с Има Такъв Народ и „ Възраждане “, с което Парламентът да задължи държавното управление да изиска от Европейската комисия 1 месец пролонгация за показване на проекта, стана ясно още от изказването на водача на социалистите. „ През този един месец сме разписали по дати, с график какво би трябвало да се направи за договаряния със синдикати, за решения на Министерски съвет “, съобщи Корнелия Нинова. По думите й, в случай че ръководещите имат темперамент и воля, а не мислят единствено коя компания какъв брой фотоволтаици да построи,  ще е допустимо това да стане и през този един месец има логичен разговор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР