БСП, ДБ и Български възход са поканени на среща в

...
БСП, ДБ и Български възход са поканени на среща в
Коментари Харесай

Габровски обяви кога ще се срещне с БСП, ДБ и БВ

БСП, Демократична България и Български напредък са поканени на среща в четвъртък с проф. Николай Габровски в Народното събрание. Покани са изпратени до всички партиите, като с останалите - Политическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане " срещите са в петък. По време на диалозите проф. Габровски ще показа визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и ще потърси поддръжка за подобен, съобщи БГНЕС.

Припомняме, че по-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж съобщи, че няма да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. Партията ще отиде на среща с Габровски от почитание, само че няма да поддържа негов кабинет.

" Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: почитаме Ви като професор и доктор, само че не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов, съобщи Нинова.

Тя напомни решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и с мандат на „ Възраждане “. Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията още веднъж ще бъде призован и той ще реши какво да вършим, сподели Нинова.

От „ Демократична България " също обявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски, номиниран за министър председател с мандата на ГЕРБ-СДС. „ Още когато го предложиха, ние декларирахме че ще създадем среща с него, с цел да му разбираем за какво не можем да го подкрепим ”, разяснява Атанас Атанасов. Като причина той посочи корупционните практики на държавните управления на Бойко Борисов. „ Нищо не може да промени мнението ни за поддръжка на първия мандат ", съобщи Атанасов. Асен Васил съобщи, че най-вероятно от Политическа партия няма да уважат поканата, защото не виждали смисъл. От партията приканиха ГЕРБ-СДС да откри поддръжка и по-късно дружно да седнат и да разискват 16-те точки, които оферират от " смяната ". " Възраждане " също ще откаже поканата за среща с проф. Габровски. 

Ако проф. Габровски не успее да убеди депутатите да гласоподават оферти кабинет, би трябвало да върне мандата. Така при второто връчване той ще бъде получен от Политическа партия. От партията на Петков и Василев обаче най-вероятно ще го върнат незабавно, защото оповестиха, че няма да вършат държавно управление на малцинството. Така ще се стигне до връчване на третия мандат, който Румен Радев може да даде на партия по желание. Политолози, социолози и публицисти гадаят за няколко разновидността, измежду които и държавно управление на БВ с поддръжката на " хартиената коалиция " - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Засега обаче нито един от водачите и партийните остриета не подсказват какви са най-вероятните хипотезите за сформиране на кабинет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР