БСП активисти се готвят за протест пред Общинския съвет на

...
БСП активисти се готвят за протест пред Общинския съвет на
Коментари Харесай

Бранят паметника на Альоша с протест пред Общинския съвет

БСП деятели се готвят за митинг пред Общинския съвет на сесията на 17 януари поради предложенията за паметника на Альоша.  Кандидатът за общински консултант от червените  Йовка Златева приканва в обществените мрежи за запазване на паметника на Альоша.
Прочетете още
„ В Пловдив няма място за нацисти!Долу ръцете от Альоша! “, написа под апела.

На съвещанието на локалния парламент ще има най-малко две оферти за бъдещото на монумента. До този миг са импортирани две – от съветниците от ДСБ, както и от Има Такъв Народ. Днес те ще се преглеждат на комисии, с цел да се реши да ли да бъдат позволени до дневния ред. Възможно е да им и други проекторешения до сесията.

Едно от тях на групата на Има Такъв Народ, които желаят да се организира локален референдум, който да реши ориста на монумента.  Въпросът, който се предлага от общинарите от партията на Слави Трифонов е:

„ Да бъде ли осъществено преместването на „ Паметника на Съветската Армия, по-известен като Альоша, издигащ се на върха на хълма Бунарджик ”.

Възможните отговори са – „ да ” и „ не ”.

Ако решението бъде признато, то кметът Костадин Димитров ще би трябвало да предприеме дейности по провеждането на допитването до пловдивчани.

СНИМКА:АРХИВ

На сесията ще се гледа и друго предложение, обвързвано с паметника на Альоша, което е входирано от двамата съветници от ДСБ -- Владимир Славенски и Йоно Чепилски, част от групата на Политическа партия – Демократична България. Те оферират паметникът да бъде демонтиран до края на 2024 година и изместен в в Музея на социалистическото изкуство.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР