Брюно Льо Мер​: Санкциите са болезнени за Русия, болезнени за

...
Брюно Льо Мер​: Санкциите са болезнени за Русия, болезнени за
Коментари Харесай

Франция замрази руски активи за около 850 милиона евро

Брюно Льо Мер​: Санкциите са мъчителни за Русия, мъчителни за съветската страна, мъчителни за Владимир Путин

Франция запорира активи на съветски олигарси на стойност близо 850 милиона евро - яхти, жилища, банкови сметки - на своя територия поради войната в Украйна. Това съобщи през днешния ден министърът на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, съобщи Франс прес.

"Замразихме (...) 150 милиона евро в сметки на частни лица, кредитни линии във Франция, във френски институции ", сподели той в взаимно предаване на няколко медии, предавано по радиото и малкия екран.

Освен това "запорирахме недвижими парцели на френска територия за 539 милиона евро, т.е. към трийсет парцела и жилището, и две яхти за 150 милиона евро ", посочи министърът.

На процедура сходно запориране на парцели значи, че притежателите им не могат "повече да се разпореждат с тях, да ги препродават или обръщат в пари ".

"От друга страна, те не са иззети в подобен смисъл, че страната да стане техен притежател и да може да ги препродаде. За да има конфискация, би трябвало да е налице престъпно нарушаване ", добави Брюно Льо Мер.

"Санкциите са мъчителни за Русия, мъчителни за съветската страна, мъчителни за (руския президент) Владимир Путин ", отсече френският общественик и акцентира, че са замразени активи на съветската централна банка за 22 милиарда евро.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР